Autócsodák: a 2000 lóerős villanysportkocsi és társai!

sportkocsi - hireink.hu

2000 lóerős villanysportkocsi és társai

Ritka izgalmas korszakát éljük az autótörténelemnek: tudjuk, hogy hamarosan már csak utasok leszünk a saját autónkban, hogy nemcsak az üzemanyag, hanem a közlekedési szokások is alapvetően megváltoznak majd. A nagy múltú autómárkának nem elég az új trendekkel megküzdeniük, szinte a semmiből jövő új márkák típusai alázzák őket sorra. A Teslát már ismerjük, de vannak más olyan cégek is, amelyek vagy meghatározzák majd a közeljövő autóiparát, vagy csendben eltűnnek hamarosan.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Faraday Future

Ha így haladunk, előbb-utóbb csak eljutunk egy Jedlik Ányosról elnevezett autóig – ez jutott először eszünkbe, amikor megtudtuk, hogy a Teslát egy Faraday nevű cég akarja megszorongatni. A 2014-ben alapított amerikai startupot a kínai LeEco pénzeli, de az utóbbi időben szinte több szó esik az anyagi gondokról, és arról, hogy sorra hagyják ott a céget a vezetői (akik aztán nemrég meg is alapították az Evelozcity nevű új márkát).

Faraday Future sportkocsi - hireink.hu

Pedig ígéretesen indult a Faraday Future története: 2016 elején mutatták be az FFZERO1-et, az ezer lóerős villanysportkocsit, amelyet egy évvel követett a képeken szereplő FF91 típusú, sorozatgyártásra szánt szabadidő-autó, 1050 lóerő teljesítménnyel és 600 kilométeres hatótávval.

Másfél nap alatt több mint 60 ezer előrendelést fel is vettek az azonnal Tesla-riválisként emlegetett típusra, amit azóta továbbfejlesztettek, és az idei év végére ígérik az első példányok átadását. Bátor terv, főleg úgy, hogy még gyáruk sincs.

Rimac

Kevesen tudnának nagyobb hírverést csinálni egy új autómárkának, mint az ex-Top Gear-es, jelenlegi The Grand Tour-os műsorvezetők. Richard Hammond meg is tette ezt a szívességet – igaz, cserében rommá törte az 1200 lóerős, elektromos szupersportkocsi nyolc példányának egyikét. A baleset bejárta a világsajtót, de még mindig sokan nem tudják, mi is az a Rimac.

Rimac Concept One - hireink.hu

Rimac, pontosabban Mate Rimac egy horvát autóőrült, aki azzal a szerény elképzeléssel alapította meg cégét 2009-ben, hogy elkészítik a világ első elektromos meghajtású szupersportkocsiját. Ez sikerült is, 2014-ben vehette át az első megrendelő a közel egymillió dollárba kerülő Rimac Concept One-t.

Csak azért nem említjük annak a műszaki adatait, mert az idei genfi autószalonon bemutatkozó (a képeken is látható) C_Two már el is halványította: ez ugyanis 1914 lóerős, nyomatéka 2300 Nm, két másodpercen belül ér százra, tizenkét másodpercen belül háromszázra, a végsebessége pedig több mint 400 km/h. Arcfelismeréssel indul – reméljük, nem zavarja majd meg a rendszert, hogy a tulajdonosa folyamatosan vigyorogni fog.

Lucid Motors

Egy fehér Mercedes-Benz Vitóval nehéz feltűnést kelteni, az Atieva nevű startupnak mégis sikerült: ők nem komplett autót, hanem egy elektromos hajtásláncot építettek be a tucatfurgonba. Az Edna két villanymotorjának összteljesítménye 900 lóerő, ami bőven elég ahhoz, hogy legyőzzenek vele egy Ferrari California T-t és egy Tesla Model S-t – ahogyan azt megtették, azonnali világhírt szerezve ezzel.

Lucid Air - hireink.hu

Az Edna utána megalázott egy BMW i8-ast és egy Dodge Vipert, majd átnevezték a céget a Lucid Motorsra. A Lucid Air szedán prototípusával megfutották a 379 km/h sebességet, ám a piacra lépéshez ennél több, sok-sok dollármillióval több kell. Felajánlották magukat a Fordnak, de az végül nemet mondott. A jövő kérdéses, a Lucid Airre mindenesetre már fogadják a regisztrációkat.

Byton

A BMW i8 fejlesztéséért is felelős Carsten Breitfeld a kínai Byton autómárka feje, ami jelzi, hogy komoly a cég, és természetesen egy villanyautón dolgoznak. Ambícióból nem állnak rosszul: már jövőre 300 ezer darabot akarnak kigurítani a nankingi gyárból a prémium elektromos SUV-ből, amely annyira higtech, hogy még a kormány közepén is egy tablet van, a műszerfal-szélességű kijelzőn pedig nemcsak a navigációt, hanem filmet is lehet majd nézni, rosszabb esetben videokonferencián részt venni vagy prezentációt figyelni.

Byton - hireink.hu

Breitfeld is elismeri, hogy még több mint másfél milliárd dollárra van szükség a gyártás beindításához, de nagyon bizakodóak, és elvileg a kínai állam támogatását is élvezik. Ha minden jól megy, a kínai piacra lépést követően, 2020-ban az Egyesült Államokban és Európában is megkezdik a forgalmazást, mesés, 45 ezer dollár körüli árat ígérnek.

Szeretne Ön is egy hasonló cikket, amelyben az Ön tevékenységének részletei jelennek meg az Ön elérhetőségeivel?

 

Keresse a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik Önnek egy kedvezményes reklámkampány keretében akár országos ismertséget érhetnek el !

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a jarmuradar.hu hirdető oldal.
Jármű Radar Hirdetésfeladás itt - Segítünk megtalálni álmai járművét! - jarmuradar.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találta, kérjük ossza meg másokkal is! Köszönjük!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL