Közlekedési kultúra, avagy figyeljünk egymásra!

Közlekedési kultúra, avagy figyeljünk egymásra! - Hireink.hu

Sokan minden nap használjuk autónkat, leginkább munka miatt. Tisztába vagyunk vele, hogy 1000%-on kell figyelni!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Ez gondolom nem kérdés, hiszen sajnos minden nap látjuk a hírekben, milyen következménye lehet egy „fáradt vagyok, de még azért lenyomom ezt a 200 km-et” vagy „igaz ittam, de hát jó vezető vagyok” stb. sztoriknak. Ahogy oktatóm mondta anno: „Mindig pontosan tudd, hogy mi történik körülötted!”

Mit is jelent ez? Hogy megyek egy 3 sávos úton középen. A jobb oldali sávból átjönne valaki jó esetben indexelve, és egy pillanat alatt kell válaszolni: ki tudok menni ballra? Ha nem, akkor fékeznem kell, de jön valaki nagyon közel mögöttem? Mert akkor ott lesz gubanc. Vagy „úgy csinálok, mintha nem vettem volna észre és haladok tovább”. Hm..

Hidd el, hogy például a kamionosok 95%-a akkor is kifog kanyarodni, mert nem mellette kéne haladnod, hanem akkor menj mögötte. Ő megy 80 km/h-val, Te 82 km/h-val? Miért nem a sebességednek megfelelő sávban haladsz?

Nem csak magadra, hanem mindenre és mindenkire kell figyelni!! Mindenkinek van olyan sztorija, hogy „épp elkerültük az ütközést”. Hogy miért is? Mert ha nem is mindketten, de legalább az egyikük jobban figyelt. Vegyünk egy aktuális példát, az M0-s felújítása. Nem tudnám megmondani, hogy az utóbbi hetekben hányszor araszoltam, vagy az elkerülök építése miatt mennyivel megnőtt az az idő, míg bejutottam a munkahelyemre. Volt 2 óra is, sajnálatos baleset miatt. Már mindenki türelmetlen, mindenki unja, de ezzel nem jutunk a célunkhoz. Mert, hogy ez lenne a cél, hogy mindenki eljusson oda, ahova indult. Lehetőleg egyben.

Közlekedési kultúra, avagy figyeljünk egymásra! 1 - Hireink.hu

Leginkább este megyek, reggel jövök, de így is találkozok olyan sztorikkal, amikor csak egy szó jut eszembe: MIÉRT?

Például: Felhajtónál a mögöttem lévővel együtt próbálunk bejutni az araszolók közé. Végre egy kamionos megszán minket, hiszen Neki már mindegy, hogy 100 autó van előtte, vagy 102, meg hát jó fej. Na, most a mögöttem lévő be is sprintel és felgyorsít, így mellém kerül. És így már nem tudok bemenni. Nézek rá: „Nyuszi mi van veled???” Ő meg mosolyog.. Húúú „1 autónyi hosszal előrébb kerültél, mint Én”

Miért nem mentem bele? Mert figyeltem, hogy valóban beenged-e. Mert ami nekem egyértelmű, még pedig hogy „együtt araszolunk be”, másnak nem biztos. És még nem is „gizda, fekete autós, sötétített ablakos fazon” volt, aki egyébként 180-nal szokott repeszteni az M0-on normál esetben, hanem mondjuk egy „középkorú hölgy”, átlagos kis autóval, mint ahogy Én is. Később, mikor már nem csak 10-zel tudtunk „repeszteni”, hanem megindult a sor, simán leelőztem, kamionos barátunk meg levillogta, hogy „na akkor most menj”.

Vagy: Azért is izgalmas az M0-s mostanában, mert majdnem mindennap másfele irányítanak minket a sárga csíkok. Ha nem figyeled, éppen merre kell haladni, akkor az történik, mint azzal az autóssal, akire kénytelen voltam rádudálni. Ő kanyarodott még tovább, csak már jött át az én sávomba. Nem követte, éppen merre kell haladnia. Nem találgatnék, hogy 60-as tempónál mi bajunk lett volna. Nekünk valószínűleg nem sok, de ha az autót összetörjük az is baj. Hiszen kell a munkához.

Közlekedési kultúra, avagy figyeljünk egymásra! 2 - Hireink.hu

Normál esetben én is 110-zel megyek, például az M0-on. Elengedem a rallysokat, hiszen nekik „van külön sáv”. Hadd menjenek. De ha nagy a forgalom és a 60-s táblánál 70-nel megyek, akkor miért jön valaki a se….be? Már bocsánat a kifejezésért. De Te nem azért nem tudsz menni, mert Én feltartalak, hanem mert az egész sor nem megy. Ha nem sajnálnám az autómat, meg persze magamra is gondolok, akkor befékeznék hirtelen, hiszen a követési távolság betartásával nem lehet gond! Ha lenne olyan.

A másik kedvencem a lámpa. Régebben büntettek is érte, ha nem égett megfelelően. Hozzáteszem én is kaptam egy 5.000-es csekket, mert kiégett az egyik. De mióta ez nem büntető tétel, azóta senki nem figyel rá.

Hogy megfelelően ég-e? Vagy el vakitok-e valakit? Vagy pl. sötétben nem egyértelmű egy egylámpásnál, hogy motoros vagy autó jön. Szuper, hogy bevilágítod akár az egész M0-st a lámpáddal, de az előtted lévőt teljesen elvakítod. Kit érdekel, mi? Te látsz rendesen.

Nem okoskodni akarok, csak a tapasztalataimat írom le. Engem is dudáltak le a 10 év alatt mióta vezetek, mert pont nem figyeltem, úgy ahogy kellett volna. Köszönet érte annak, aki igen.

Közlekedési kultúra, avagy figyeljünk egymásra! 3 - Hireink.hu

Nagyon bízok benne, hogy nem fog eltűnni az előzékenység, a figyelem és a türelem teljesen, mert mindenki szeretne épségben a céljához érni és ez sokszor ezeken múlik. Szerintem legalábbis.

További balesetmentes közlekedést kívánok Mindenkinek!

Nézd meg ezeket is!


  Hireink.hu    Deczki Mariann  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a jarmuradar.hu hirdető oldal.
Jármű Radar Hirdetésfeladás itt - Segítünk megtalálni álmai járművét! - jarmuradar.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találta, kérjük ossza meg másokkal is! Köszönjük!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL