Világsiker: 64:0-ra győzött Magyarország

Világsiker: 64:0-ra győzött Magyarország 1 - Hireink.hu

Világsikert ért el a magyar női vízilabda-válogatott a dél-koreai világbajnokságon a házigazdák ellen, ugyanis 64-0-ra verte Dél-Koreát a kvangdzsui tornán!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Ez nem csak vb-rekord, hanem a sportág történetének legnagyobb sikere is egyben! Az eddigi rekord Jugoszláviáé volt még az 1985-ös Universiádén, ahol 62-0-ra verték Guatemalát, írja a MTI.

Világsiker: 64:0-ra győzött Magyarország 2 - Hireink.hu

Az már a torna előtt is egyértelmű volt, hogy Dél-Korea kvázi esélytelenül indul rendezőként, ám az MTI tudósítása szerint a középkezdések után nem hogy támadni, de előre haladni sem tudtak. A teljesen komolytalan összecsapást jól jellemzi, hogy kétszer is a saját térfeléről lőtt gólt a magyar csapat, sőt, még Gangl Edina és Magyari Alda is próbálkozhatott a kapuból, írja a távirati iroda. Az MTI kiemeli, hogy a dél-koreai közönség végig tapsolt és bíztatott, emellett pedig minden magyar gólt megtapsolt. Ezekből ugye volt, elég, Parkes Rebecca egymaga 11 gólt dobott, és volt negyed, amit 18-0-ra nyert meg a magyar csapat.

Világsiker: 64:0-ra győzött Magyarország 3 - Hireink.hu

A végeredményre magyarázatot adhat az is, hogy az 1996-ban született Oh Heedzsi volt a legidősebb játékos, és a medencében volt 2005-ös (!!!) születésű koreai is. A gyorsan eldőlő meccs legalább arra volt jó, hogy a szövetségi kapitány Bíró Attila tényleg mindenkit megmozgathatott a medencében, a szünetben sorcserével élt, többek között a 18 éves kapus, Magyari Alda is lehetőséghez jutott.

Világsiker: 64:0-ra győzött Magyarország 4 - Hireink.hu


„Gyakorlatilag engem is meglepetésként ért, hogy ennyire gyenge az ellenfél, ugyanakkor megadtuk a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk velük, nem bohóckodtunk. Így is ötven százalék alatti fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Életem leghosszabb mérkőzése volt, és a legunalmasabb is.”

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a mérkőzés után a szövetségi kapitány. Bíró azt is elmondta, hogy a rekorddöntés előtt nem tudták, mi volt a korábbi győzelmi csúcs, és nem is kérte csapatától, hogy minél több gólt dobjanak, csak az volt az üzenet, hogy sérülés nélkül hozzák le a meccset, ami teljesült is.

Magyarország-Koreai Köztársaság 64-0 (16-0, 18-0, 16-0, 14-0)

Gólszerzők: Parkes 11, Szilágyi és Rybanska 9-9, Gurisatti 7, Tóth-Csaba 6, Keszthelyi 5, Horváth és Gyögyössy 4-4, Illés, Leimeter és Vályi 3-3

Gratulálunk a világsikerhez!

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a sportradar.hu hirdető oldal.
Sport Radar Hirdetésfeladás itt - Segítünk megtalálni sporteszközeit és sport szolgáltatásait! - sportradar.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL