Istenem egy hajó! Megrázó hangfelvétel a Viking feketedobozán

Istenem egy hajó! Megrázó hangfelvétel a Viking feketedobozán 1 - Hireink.hu

A Viking Sigyn szállodahajó feketedoboza mindent rögzített a Hableány letarolásakor, ami végül a 28 halálos áldozatot követelő tömegkatasztrófához vezetett a Blikk a csütörtöki cikke szerint.

Tudtad azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert, céget is elérhetnek?
További információkért keresd hírszerkesztőnket! Kattints ide!

Elsőként egy kétségbeesett nő kiabálását lehet hallani, aki istenhez fohászkodik. Mint kiderült, hamarabb észlelte a bajt, mint az ukrán kapitány, aki csak később fogta fel, mi történ.

Az angol, német és orosz nyelveken hallható kiáltozások között az első közvetlenül a baleset előtt egy női hang, aki kétségbeesve sikítja:

Istenem! Egy hajó!

Istenem egy hajó! Megrázó hangfelvétel a Viking feketedobozán 2 - Hireink.hu

Majd röviddel ezután egy férfi kiabál: „Hajó, hajó!” Újabb két másodperc elteltével egy másik férfihang: „Ajajaj!”

A Blikk cikke szerint ezután hallható a felvételen egy újabb angolul sikoltozó nő:

Elütöttél egy hajót!

Erre kérdez vissza szintén angolul egy férfi: „Micsoda?!”

Ezután erősödik fel a hajó menetzaja, vagyis a kapitány csak ekkor nyitotta ki a kormányállás ajtaját, ezután folyamatos telefoncsörgés hallatszik a felvételen a Blikk cikke szerint.

Másfél perccel az ütközés után hangzik fel magyarul és németül elsőként a riasztás: „ember a vízben a margitszigetnél!”

A kihallgatott dél-koreai túlélők részletesen beszéltek a nyomozóknak arról, mit láttak az ütközés előtti néhány percben. A hivatalos iratok szerint a Viking Sigyn kormányállása hangot is rögzített. A felvételekből pedig az is kiderült, hogy a szállodahajó kapitánya észre sem vette, hogy elsodort egy kisebb hajót.

Volt olyan tanú, aki arról beszélt, hogy az ütközés előtt a Viking Sigyn utasaival még a szemkontaktusa is megvolt. Ezután két nagy lökést éreztek, de a második már teljesen befordította a kishajót a vízbe - mondta az ügyvéd.

A beszámolók szerint volt, aki ezután már csak azt érezte, hogy a Hableány iszonyatos erővel szívja le a víz alá, és amikor végre sikerült felküzdenie magát, mindenütt elmerülő és felbukkanó fejeket látott. A dél-koreai turisták azt mesélték, hallották, ahogy koreaiul azt üvöltik nekik, hogy fogják meg a mentőkötelet, különben meghalnak!

Forrás: Blikk.hu

Érdekesnek találtad cikkünket?
Legyél te is a támogatónk!


A Hireink.hu támogatási programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek hozzánk és támogatásukkal segíthetik, hogy hírszerkesztői, blogírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogasd te is a politika és bulvár mentes pozitív harek folyamatos megjelenését. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhatsz a minőségi hírszolgáltatáshoz!


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozz programunkhoz, támogasd munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL