Ne rúgj bele abba, aki már a földön van!

Hajléktalan kérdés, avagy ne rúgj bele abba, aki már a földön van! - Hireink.hu

Hajléktalan kérdés. Nem könnyű téma és nem is szeretnek beszélni róla… Mert sokan mennyit látnak? „Ott ül a csöves, …. részegen…”

Belegondoltál már abba, hogy vajon milyen élete volt? Azelőtt, hogy lecsúszott?

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Kit érdekel, mi?  Őszinte leszek, Én sem úgy néztem rájuk, csak aztán hajléktalan lettem. Nem a Blahán műanyagpohárral kéregető, hanem kb. 20 éve albérletben élő. Az én sztorim más, mint a lentiek lesznek. Nálam apám gondolta úgy, elég felnőtt vagyok huszonévesen, hogy megoldjam életem-lakhatásom, amíg ő új családot alapit. Ültem egy padon és elképzeltem, ahogy a Blahán műanyag pohárral kéregetek, borvirágos orral és fátyolos szemmel… Hát siralmas volt a gondolat is! Szerencsére Nekem volt segítségem, ahol meghúzhattam magam, amíg túlléptem a kezdeti sokkon és megpróbáltam kitalálni hogyan tovább. (Örök hála Neki!!!)

Nézzünk példákat, hogy legalább el tud képzelni, miről írogatok.

Adott egy család, akik ráveszik magukat, hogy „örök életükre” eladósítva magukat, felvesznek lakáshitelt, hiszen a gyerekeknek könnyebb legyen és hát ők hova menjenek majd öreg korukban. (Habár az utóbbival fiatalon az ember még nem nagyon tervez, de most vegyük bele.) Dolgoznak, keresnek, „valahogy kinyögik a részletet”, a gyerekek is szépen nőnek és még cipőre is marad nekik.

Szuper, happy minden. De aztán jön ez, az. Például a „szegény bankoknak rosszra fordul a sorsa”, így azt mondják:

Kedves Kovács család!
Holnaptól nem 50 000.- lesz a részlet, amit eddig szépen fizetettek, hanem legyen, mondjuk 110 000.-, mert hát a válság meg a csillagok állása…

Kovácsék dobnak egy hátast, de hát majd „kiheverik”. Jön a 8 műszakban meló, az alig találkozunk és adott az „egy idő után már meg se ismerjük egymást”. Ha mégis, akkor sincs köszönet a beszélgetésben. Az állandó pénz probléma felőrli a párkapcsolatot. A gyerekek meg felnőnek úgy, hogy „észre se vesszük”.

Hajléktalan kérdés, avagy ne rúgj bele abba, aki már a földön van! 1 - Hireink.hu

De nézzünk más esetleges problémát. Mert ugye addig jó mindenkinek, amíg dolgozni tudnak. De mi van, ha egyikük kiesik? Ne komoly betegséget vegyünk, csak „egy pár hónapra kiesik a fizetés”. Vagy elveszíti valaki a munkáját.

Vagy mi van azokkal, akiket azért lakoltatnak ki, mert felhalmozódik a tartozás, pl. hasonló történet, hitel, egyedül vagy, de mondjuk 40.000-et még ki tudsz fizetni. Aztán jön „szegény bank a problémájával” és azt mondja: holnaptól 90.000. Eddig a 120.000-s keresetedből kifizetted a 40.000-t, de a 90.000-t hát nem. Jön az egyezkedés, persze csak Te szeretnél, mert hát „szegény bank” nem enged. Jön a kilakoltatás. Nyáron, mert télen nem engedik. DEJÓFEJEK! Hiszen az utcáról könnyebben megoldod? De siess, mert pár hónapod van télig, hogy behúzódj valahova a hideg elől. Agyrém az egész!

Tehát a hajléktalanok. A fenti említett családban mennyi esélye van például az apának, hogy hajléktalan legyen? Hiszen „ne az asszony menjen a gyerekekkel.” Tényleg nem találkoztál még ilyen sztorival? Akkor Te csukott szemmel, csukott füllel jársz. Vagy „ha nem nézek oda, akkor nincs is”?

Hajléktalan kérdés, avagy ne rúgj bele abba, aki már a földön van! 2 - Hireink.hu

El tudod képzelni, hogy amid most van (szekrénytől a kis kedvenc könyvedig mindent belevéve) egyik napról a másikra eltűnik? (ne menjünk bele, hogyan tűnik el, csak holnap már nem lesz?) Hogy bizony lenne olyan is, ami pótolhatatlan, például már nem élő családtagodról fénykép? Mert van, ami pótolható van, ami nem!

Tehát nincs semmid, ülsz a padon. Merre tovább? Tudod, mi jut eszedbe először? Hát hogy most le kéne gurítani valami nagyon erőset, mert ezt józanésszel nem lehet feldolgozni. És mivel ez a probléma nem oldódik meg 1-2 nap alatt, még ha nem is kerülsz szó szerint az  utcára és nem is fogsz inni mindennap, mindig eszedbe fog jutni az a „mámoros pillanat, amikor a pálinkától már nem is gondoltad úgy, hogy nagy lenne a baj”.

Na most képzeld el azt az embert,aki x év munka és normál család után ott ül a Blahán és arra kér, hogy dobj valamit a műanyag poharába… Vagy a fenti Kovács „mert inkább én, mint az asszony és a gyerekek, de nekem meg nem úgy alakult az albérlet.”

Vagy a kilakoltatottak? Szemlesütve, mert hát kellemetlen, de egy kis rövid (vagy sok rövid) feledteti ezt a kellemetlen pillanatot. Mert úgy könnyebb elviselni, hogy kisiklott az élete, ha kellő mennyiségű alkohol feledteti vele. Mint ahogy Veled is feledtette az az egy mámoros pillanat. (vegyük úgy, hogy egyszer és többet sem ittál.)

Na most Kovács belekerül a lejtőbe. Az albérlet továbbra sem úgy alakul, meló is alig, lassan még több rövid és már hosszú is kell ahhoz, hogy egyáltalán legyen kedve kinyitni a szemét reggel. Ültél már csúszdán? Na, olyan könnyű lecsúszni. És vajon Kovács úr és a kilakoltatott, meg a többiek, tehetnek arról, hogy oda kerültek? Erre vágytak szerinted, hogy koszosan, büdösen, igénytelenül üljenek egy járdán és szuggerálják a műanyag poharat, hogy lehetőleg minél hamarabb megteljen, az se baj ha valami k…a erőssel, de kezdetnek jó a százas is?? Hogy minél hamarabb olyan állapotba kerüljenek, ahol nincs gond nincs probléma?

Nem azt mondom, hogy holnaptól légyszi láss el minden hajléktalant elég mennyiségű alkohollal. Csak hogy ne rúgj bele abba, aki már így is a földön van. Remélem érted, hogy értem. Mert sose tudhatod, hogy alakul az életed…

Hajléktalan kérdés, avagy ne rúgj bele abba, aki már a földön van! 3 - Hireink.hu

Én mindenesetre mindennap örülök annak, amim van. Van hol laknom, van mit ennem és pár éve újra tanultam mosolyogni.  De a fent említett „kezdeti sokkon” soha nem fogok túllépni, csak túlélni. Ha kérnek Tőlem adok, ha tudok, és nem ítélkezem. Mert nem rúgok bele abba, aki már így is a földön van.

És még mindig mindenki érti, hogy értem...

Nézd meg ezeket is!


  Hireink.hu    Deczki Mariann  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL