Nem jól nevelem a gyermekem?

Nem jól nevelem a gyermekem? - Hireink.hu

Olyan, hogy tökéletes nevelés nem létezik. A kis lurkók egytől egyig különböző személyiségek, mindegyiküknél más nevelési elv válik be.


Azonban van néhány alapmotívum, amelyeknek segítségével megkönnyíthetjük az anyai teendőinket és elősegíthetjük a gyerekünk egészséges fejlődését.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Dicséret és jutalmazás

A leghatékonyabb, ha a jutalmazást és figyelmes odafordulást, a dicséretet és a szeretetünket használjuk. Az édesség, esetleg valamilyen különleges élmény, vagy akár egy új játék, nem feltétlenül jutalomértékű. A pontozótáblára adott csillag, vagy egy kiruccanás, épp úgy alkalmas a jó magaviseletre, annak elősegítésére, mint hogy egy drága ajándékkal oldanánk meg.

Nem jól nevelem a gyermekem? 1 - Hireink.hu

Ha pedig meghoztál és kimondtál egy szabályt, ne változtass rajta a békesség kedvéért, vagy mert valami zavaró dolog közbejött. Tegyél róla, hogy a szabályt mindenki, még a párod is betartsa. A szabály az szabály! A gyerekeknek tudni kell, a viselkedésének korlátai vannak, és van ami elfogadható, van ami nem. Nekünk szülőknek kell ki jelölnünk a határokat és a korlátokat. Meg kell mondanunk, hogy mit is várunk el, illetve mit nem fogadunk el tőlük. Csak akkor maradnak a helyükön a korlátok, ha következetesek maradunk.

Nem jól nevelem a gyermekem? 2 - Hireink.hu

Meglehet, ennek fenntartásához a tekintély hangján kell szólnod a gyerekedhez, hogy az üzeneted célba érjen. Ha ez nem elég, vannak más módszerek is, amelyekhez folyamodhatsz, de ezek között a büntetés ne szerepeljen. Tartsunk rendet az otthonunkba és tartsuk be a napirendet. Határozd meg a felkelés, az étkezés, a fürdés és a lefekvés idejét. Ha a napirend beállt, akkor már lehetsz rugalmasabb is.

Nem jól nevelem a gyermekem? 3 - Hireink.hu

A figyelmeztetés

A figyelmeztetésnek két formája van. Az egyik az, amikor te vagy a "beszélő óra". Szólsz a gyereknek, ha közeledik a lefekvés ideje, vagy hogy hamarosan tálalod a vacsorát. A másik eset az, amikor figyelmezteted, amit tesz az helytelen, nem fogadható el. Ez módot ad neki, hogy minden további fegyelmezés nélkül, önként is változtasson a viselkedésén.

Nem jól nevelem a gyermekem? 4 - Hireink.hu

Lelki problémák

A gyerekek is küzdhetnek olyan lelki problémákkal, amelyek miatt a viselkedésük egyik pillanatról a másikra teljesen megváltozik. Tudd meg, mi állhat a háttérben! A kisgyerek nem érti, hogy mit akarsz tőle. Nem érti hogyan kell, illetve hogyan nem lehet viselkednie, ha nem magyarázod meg neki. Mondd és mutasd is meg amire kéred, hogy biztosan felfogja. Ne adj túl bonyolult magyarázatokat, és ne okolj meg mindig mindent. Amikor fegyelmezed a gyereket, az életkorának megfelelően mondd el neki, miért teszed. Kérdezz rá, valóban érti-e a fegyelmezés okát.

Nem jól nevelem a gyermekem? 5 - Hireink.hu

A gyerekkor szabadsága

A gyerekkor arról is szól, hogy fel kell nőni. Hagyd meg a gyerkőcnek a maga felelősségét ebben a folyamatban. Legyenek olyan dolgok, amelyeket kipróbálhat, apróságok, amelyeket megtapasztalhat. Hagy legyen önbizalma, hogy magától is rájöhessen mindarra, amire az életben szüksége lesz. Vond be őt a család életébe. Arról azonban bizonyosodj meg, hogy az elvárásaid reálisak. Ne tedd ki csemetédet felesleges félelmeknek, vagy kudarcoknak.

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL