Támadnak a darazsak! Így kerülheted el a veszélyt

Támadnak a darazsak! Így kerülheted el a veszélyt 1 - Hireink.hu

Vigyázat!!! Jelentős mértékben megemelkedett a darázscsípések száma! Akár életveszélyes állapotot is előidézhetnek!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Több ezer darázsfaj él a világon (jó részük nem is csíp), de mi szinte csak azt ismerjük, amelyik rászáll a palacsintára a strandon vagy idegesítően köröz körülöttünk, ha kiülünk a teraszra. A darázs valójában nem csíp, hanem szúr a fullánkjával, és erre a műveletre csak a nőstény darazsak képesek.

Sokakat meglepetésként érhet, de a darazsaknak meglepően fontos a pozíciójuk az emberek, azon belül is a farmerek, gazdák életében. Abban az esetben, ha egy csettintésre kiírtanánk ezeket a minihelikoptereket a földről, nagyon rövid időn belül kezdetét venné egy bibliai szintű agrárapokalipszis azáltal, hogy túlszaporodnának azok a rovarok, amik jelentősen veszélyeztetik a termény épségét, minőségét.

Mind ettől függetlenül a darázscsípés az allergiások esetében életveszélyes állapotot is előidézhet, de még a nem allergiásoknál is, ha több rovar egyszerre támad. Már egyetlen darázs csípése is kellemetlen, égő fájdalommal jár.

Támadnak a darazsak! Így kerülheted el a veszélyt 2 - Hireink.hu


Hazánkban a legtöbb csípést a német darázs és a kecskedarázs okozza.

Támadnak a darazsak! Így kerülheted el a veszélyt 3 - Hireink.hu


A társas darazsak kolóniákban élnek. Bár rengetegen úgy vélik, hogy a darázsnak semmi haszna nincs, ez nem igaz: annyira jól kontrollálják a kártevők populációit, hogy a mezőgazdaságban már egyre kiterjedtebben fogják be a darazsakat növényvédelemre. Emellett a beporzó tevékenységük sem elhanyagolható, elég, ha a fügedarázsra gondolunk, ez a faj felelős több, mint 1000 fügefaj beporzásáért.

Figyeljünk oda, mert ha egy darázs agresszívvé válik, akkor olyan anyagot termel, ami a többit is odahívja. A tömeges darázstámadás pedig már rendkívül veszélyes tud lenni, különösen, ha nem tudunk a nyílt terepen menekülni előlük. A legjobb, amit tehetünk, ha elkerüljük azt, hogy felbosszantsunk egy darazsat.

Támadnak a darazsak! Így kerülheted el a veszélyt 4 - Hireink.hu


Lehetőleg igyekezzünk elkerülni a fullánkos rovarokat az alábbi szabályok betartásával:

  • A legjobb, ha nem használunk parfümöt, kölnit, sem illatos szappanokat a szabadban tartózkodás előtt.
  • Lehetőleg ne menjünk mezítláb ki a kertbe, zöldbe, parkba, különösen a heremezőre és virágzó gyepre.
  • Kerüljük a világos színű vagy mintás ruhák viselését.
  • Amennyiben ránk száll egy darázs, őrizzük meg a nyugalmunkat. Maradjunk mozdulatlanok, vagy óvatosan seperjük le egy papírral, de semmiképp se hadonásszunk, csapkodjunk.
  • Figyeljünk, hogy nem esett-e csapdába a darázs a vízben, ha épp a medencében fürdőzünk. Ha látunk fuldokló rovart, a legjobb kisegíteni a vízből, mert különben a bőrünkre kerülve megcsíphet.
  • A csípések gyakran akkor történnek, amikor a darazsak fészkét megzavarjuk. Legyünk figyelmesek! Ha azt látjuk hogy egy bizonyos helyre szállnak le, vagy onnan repülnek ki a rovarok, vélhetően ott a fészek, ezért kerüljük el a területet!

 

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója az allatradar.hu hirdető oldal.
Állat Radar Hirdetésfeladás itt - Segítünk megtalálni álmai háziállatát! - allatradar.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL