A Revolut Bank szolgáltatásai már itthon is elérhetők

A Revolut Bank szolgáltatásai már itthon is elérhetők Hireink.hu

A Revolut Bank szolgáltatásai már itthon is elérhetők

A Revolut már hazánkban is elkezdte használni európai banki engedélyét, így minden magyarországi Revolut ügyfél ingyen átválthat a Revolut Bank szolgáltatásra. Ezzel a lépéssel ugyanúgy, mint minden bank az EU-ban, kötelező betétbiztosítási rendszerrel garantálja a betétek biztonságát 100 000 euróig (kb. 36 millió forint). Egyébként idén további 10 országban (Bulgária, Horvátország, Ciprus, Észtország, Görögország, Lettország, Málta, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Csehország) indult el a Revolut Bank nevű szolgáltatást és ez a kör bővült most Magyarországgal.

Ha váltunk az új Revolut Bank-számlára probléma nélkül együttműködik a meglévő Revolut Payments-számlával. Természetesen a jelenleg használt Revolut Payments-számla minden esetben változatlanul minden funkcionalitásával együtt megmarad, viszont a rendszer a pénzt automatikusan átteszi a Revolut Bank-számlára, ahol a már említett betétbiztosítási rendszer védi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a váltást követően ránézésre semmi sem változik, az app ugyanúgy működik tovább, viszont még nagyobb biztonságba van a pénzünk.

"A Revolut globális pénzügyi platform, amely világszerte több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik, Magyarországon pedig már mintegy 500 ezer felhasználó használja. A Revolut Bank elindítása Magyarországon nagyobb biztonságot és bizalmat fog biztosítani ügyfeleink számára, cégünk számára pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást indítsunk" - mondta Joe Heneghan, a Revolut Bank vezetője a közlemény szerint.

Alapvetően a Revolut a kezdetektől próbál versenyezni a hagyományos bankokkal, a különböző magas banki díjak megszűntetése vagy csökkentése által, beleértve a valutaárfolyamok közti átváltást is. Később jöttek a banki, részvény- és kriptokereskedelmi funkciók is, így ma már neobankként működik a társaság. Ezeken kívül rengeteg területen innovatív megoldásokat alkalmaz, valamint további szolgáltatásokkal – például különböző hitelekkel – tervezik bővíteni a Revolut Bankot. A hitelezés terén tavaly változott a helyzet: először Litvániában, majd Lengyelországban is hiteltermékeket kezdett kínálni a Revolut Bank. Litvániában például az ügyfél havi fizetésének kétszeresére rúgó hitelkerettel hitelkártyahiteleket kezdtek el nyújtani, valamint legfeljebb 5 éves futamidejű, 1000 és 15 000 euró közötti összegű személyi hiteleket kezdtek el kihelyezni.

Előnyök

 • Az alkalmazás felhasználóbarát, könnyű megtalálni a különböző funkciókat és rengeteg újdonságot hozott a bank szektorba.
 • Pár perc alatt létrehozható a saját Revolut számla melyben beállítható a Forint fiókon kívül más pénznem is.
 • Magyar nyelven is elérhető, így ha a telefon magyar nyelvre van beállítva, akkor a Revolut automatikusan magyar nyelvű lesz.
 • 4 díjcsomag közül lehet választani: a Standard szolgáltatás a Revolut minden fontos előnyét tartalmazza teljesen ingyenes, valamint a Plus, Premium és Metal havidíjas számlák pedig további fontos előnyöket tartalmaznak.


A Revolut kártyák

A Revolutnak rengeteg újítása van, de a leginkább figyelemre méltó az, hogy a bankközi kamatlábat használva válthatunk át valutát. Ez az a kamatláb, amellyel a bankok egymás között cserélik a pénzt. Ha például külföldön fizetünk a Revolut kártyával, akkor a kártyán lévő pénz automatikusan át lesz váltva a helyi pénznemre, ugyanezen az árfolyamon. Ez azt jelenti, hogy a pénzváltók és a Bankok sokszor igen magas átváltási díjai nem lesznek a pénzváltás során.

A Revolutnál kétfajta kártyát találunk, van a virtuális kártya, és a megszokott fizikai kártya. Mindkét kártya betéti kártya, így hitel nem vehető fel rá. A kártyák egyetlen kattintással blokkolhatók, vagy korlátozni lehet, hogy mennyi pénz legyen levehető róla.

A virtuális kártya
A virtuális kártyával online tudunk fizetni minden olyan weboldalon vagy webshopban, ahol bankkártyás fizetésre van lehetőség. Természetesen a virtuális kártyát soha nem veszíthetjük el és ellopni sem lehet, hiszen ennek adatai csak az applikációnkban férhető hozzá. A Standard csomagban az első virtuális kártya ingyenes, viszont, ha többet szeretnél, akkor ezért 6 eurót (csaknem 2.000 forintot) kell fizetni.

Egyszer használatos virtuális kártya
A Premium és Metal felhasználók korlátlan számú egyszer használható virtuális kártyát is létre tudnak hozni. Használat után a kártya az adataival együtt megsemmisül, majd új jön létre. Ez rendkívül biztonságos, hiszen egy kártyát csak egyszer lehet használni, ezért lehetetlen visszaélni vele.

A fizikai kártya
A fizikai kártya több előnnyel jár, mint a virtuális. Ha a világ különböző pontjain szeretnénk vásárolni vagy pénzt szeretnénk kivenni az egyenlegünkről, akkor szükségünk van egy fizikai kártyára. Ez a kártya ingyenes, viszont a Standard számla esetében fizetni kell a szállítás díját, ami a jelen cikk elkészítésének pillantában 2107,99 Ft volt.

A különböző díjcsomagok tartalma, annak költségei és az egyes csomagok előnyei a revolut.com/hu-HU/dijcsomagjaink weboldalon tekinthető meg. Cikkünkben ezeket nem részletezzük.

Szükséges egyáltalán fizetős csomag?
Ha a Revolut kártyát nem használjuk másra, mint készpénzfelvételre vagy fizetésre, akkor valószínűleg nem. Bármelyik fizetős csomagon akkor érdemes elgondolkodni, ha sokat utazunk külföldre vagy kriptovalutában szeretnéd tartani a pénzünket, esetleg sokat kereskedünk részvényekkel. Éppen ezért nem mindenkinek éri meg a fizetős csomag, hiszen a Standard csomag mindent tartalmaz, amire általában egy felhasználónak szüksége lehet.


Revolut számla létrehozása

Revolut fiókot nagyon egyszerű létrehozni, csak egy okostelefonra van szükség. A teljes folyamat mindössze pár percet fog igénybe venni. Nézzük sorba a lépéseket.

1. Az applikáció letöltése

Először is három választásunk van:

 1. megkérjük az ismerősünket, hogy küldjön egy meghívó linket a saját Revolut fiókjából;
 2. direktben letöltjük a Play Áruházból vagy az App Store-ból a Revolut applikációt;
 3. vagy a revolut.com/hu-HU/dijcsomagjaink oldalon először kiválasztjuk a nekünk megfelelő díjcsomagot majd megadjuk a telefonszámunkat, és egy SMS-ben elküldik a hivatkozást, amellyel letölthető az app.

Bármelyik megoldás jó, viszont a díjcsomag választó oldalon sokkal részletesebb leírás van az egyes csomagokról, mint az appban, ezért én inkább ezt szoktam javasolni.

2. A Revolut fiók létrehozása

 1. Az applikáció letöltését követően először rákattintunk a Regisztráció gombra és meg kell adnunk a telefonszámunkat, majd a Revolut a megadott telefonszámra küld egy 6 számjegyű biztonsági kódot, amelyet be kell írnunk.
 2. Ezt követi a Lakóhely megadása, amelyben az ország, az utca házszám, a település neve és az irányítószám megadása kötelező.
 3. Következő lépés a hivatalos keresztnév és vezetéknév, majd a születési idő és hely, végül pedig az e-mail cím megadása szükséges.
 4. Engedélyezzük a szelfi készítés miatti hozzáférést és készítsünk egy szelfit. Amikor az arcunk benne van az ovális keretbe és a keret színe zöldre vált át, megfelelő lesz a szelfi kép, és rákattinthatunk a Tisztán látszik a szelfi kép gombra.
 5. A Barátok megkeresése részt kihagyhatjuk, azt később is be lehet állítani, így a Most nem-re kattintsunk, majd megkérdezik, hogy mi a Fő okod a Revolut használatára.
 6. Az adóilletőségek megerősítését az EU törvényei előírják, így kattintsunk az Adóilletőség hozzáadása gombra, válasszuk ki Magyarországot, majd adjuk meg az adóazonosító jelünket.
 7. Következő lépés a PIN kód beállítása, majd akár Face ID-t is beállíthatunk a bejelentkezéshez, de ez nem kötelező, utána engedélyezzük az értesítéseket és a felhasználói élmény nyújtást.
 8. Nagyon fontos a Tartózkodási hely igazolása, így választanunk kell az Útlevél vagy a Személyi igazolvány között, majd le kell fényképezni a választott dokumentum első és hátsó oldalát is.
 9. Ha rákattintunk, hogy Olvasható a személyi igazolvány vagy útlevél, akkor elindul az Ellenőrizzük a személyazonosságodat folyamata, és ezután várnunk kell az e-mail beérkezésére.

3. Jóváhagyást követő lépések

 1. A megadott e-mail címre jön tájékoztatás a Revolut fiók engedélyezéséről, vagy esetleg a szelfi vagy a képek ismételt elkészítéséről.
 2. Ha engedélyezést követően belépünk az applikációba, ki tudjuk választani, hogy milyen csomagot szeretnénk. A legfelső sorba írja ki a Metal Premium Plus Standard választási lehetőségeket és ha a havidíj mentes változatot szeretnénk, akkor kattintsunk a Standardra.
 3. Azonnal elkészült a virtuális betéti kártyánk, amelyet hozzáadhatunk az Apple Wallethoz vagy a Google Payhoz az egyszerűbb internetes vásárlás érdekében, de ez nem kötelező.
 4. Következő lépés lenne a kártyarendelés, de először inkább töltsük fel az egyenlegünket.
 5. Válasszuk a Pénz biztonságos hozzáadása funkciót, adjuk meg a kívánt összeget, de minimum 4000 Ft kell legyen, majd a Kártya hozzáadása biztonságosan gombra kattintsunk és adjuk meg a bankkártya adatait az egyenleg feltöltéséhez.
 6. Most már megrendelhetjük a kártyát. A felső menüsorban lévő Kártyák gombot választva kattintsunk a + Kártya hozzáadása gombra. Itt válasszuk a betéti kártyát, majd ha Standard csomagunk van maradjunk annál, amit alapból felhoz, mert a többi csak a havidíjas csomagokban érhető el. Kattintsunk a Standard kártya ennyiért: INGYENES gombra, adjuk meg a kártya új PIN kódját, majd a kézbesítési címet, majd válasszuk ki a kézbesítés módját, mely legyen Standard kézbesítés, és kattintsunk alul a Kártya kézbesítési díja gombra. Ezzel a kártya rendelése megtörtént.
 7. Természetesen ezt a kártyát is hozzáadhatunk az Apple Wallethoz vagy a Google Payhoz az egyszerűbb internetes vásárlás érdekében, de ez sem kötelező.
 8. Ezután ajánlott aktiválni a helyalapú biztonságot a későbbi vásárlásokhoz.
 9. Végezetül lépjünk a Számlák menüpontra és válasszuk az E-mail cím megerősítése funkciót, majd kattintsunk a kapott e-mailben a Verify e-mail gombra.

4. A Revolut kártya azonnali használata

Ha minden korábban leírt lépést sikerült megtennünk, akár azonnal is használhatjuk a rendelkezésünkre álló virtuális Revolut kártyánkat. A virtuális kártya segítségével internetes vásárlást indíthatunk el, és így azonnal felhasználhatjuk a feltöltött egyenlegünket. Az előbb leírt Revolut fiók létrehozási és beállítási folyamatok akár 5 perc alatt is elvégezhetők, így rövid idő alatt hozzájuthatunk a Revolut Bank szolgáltatásaihoz.


Revolut biztonság

A Revolut rengeteg olyan magas szintű biztonsági funkcióval rendelkezik, amivel más bankkártya esetében nem nagyon találkozhattunk. Többek között a Revolut kártyát helyalapú biztonsággal is felvértezték. Ez azt jelenti, hogy ennek használatát helyhez lehet kötni, így részben megakadályozható a vele történő visszaélés. Ráadásul minden egyes vásárlás alkalmával a vásárlás részleteiben térképen is megjeleníti a vásárlás helyét. Sőt, ha Magyarországon tartózkodunk, és a kártyát Ausztriában szeretné valaki használni, akkor ez elutasításra kerül.

Ha a kártya fagyasztási funkciót használjuk, akkor elvileg minden vásárlás után befagyaszthatjuk a kártyát, de szükség esetén az appban engedélyezhetjük a használatát, így lehetetlen lesz bárki számára is, hogy pénzt vegyen fel róla. Egy másik remek funkció, hogy minden fizetés után megjelenik egy értesítés a telefonon. Ehhez persze internetes csatlakozás szükséges, de abban a pillanatban, ahogy csatlakoztunk rá, megkapjuk az elhalasztott értesítéseket is. Továbbá, beállíthatjuk azt is, hogy csak kisebb összeg legyen elérhető a Revolut számlán. Ha nagyobb vásárlásokat szeretnél végezni a kártyával, akkor ezt a határt bármikor megnövelhetjük.

Biztonsági funkciók

 • Helyalapú biztonság
 • Mágnescsík letiltása
 • Saját PIN kód beállítása
 • Online tranzakciók letiltása
 • Érintésmentes fizetés tiltása
 • Bejelentkezés ujjlenyomattal vagy PIN kóddal
 • Készpénz felvételének a korlátozása vagy letiltása
 • Kártya befagyasztása és aktiválása, bármikor, bárhonnan
 • Minden fizetés vagy lemondás esetén értesítést kapunk a telefonunkra
 • Kiválasztható, beállítható, hogy mekkora összeg legyen elérhető a Revolut számlán
 • 3D Secure szolgáltatás – az applikáción belül egy kattintással jóváhagyható a fizetés

Fontos biztonsági előírások

 • Ne adjuk meg senkinek a PIN kódodat és a jelszót. A Revolut munkatársai soha nem fogják ezeket kérni senkitől.
 • Ne használjunk elavult verziót. Figyeljünk arra, hogy mindig az alkalmazás legújabb verzióját használjuk, mert a régebbi verziók nem rendelkeznek friss biztonsági rendszerrel, ezért könnyebben sebezhetőek.
 • A Revolut munkatársai csak az alkalmazást használják. Amennyiben valaki az applikáción keresztül venné fel velünk a kapcsolatot és egyéb platformra irányítana át, valószínűleg csalásról van szó.
 • Az ügyfélszolgálat kizárólag a fiókunk részleteivel kapcsolatban kérdezhet. A Revolut ügyfélszolgálata nem fog egyéb adatot elkérni és a kapcsolatot is kizárólag a Revolut alkalmazáson belül veszik fel velünk.


Revolut széf

A megtakarításnak egy nagyon hatékonyabb formája az, ha széfet nyitunk magunknak. Ehhez nem kell külön felhasználót vagy külön bankszámlát nyitni, hiszen minden a Revolut alkalmazáson belül történik. A széfünk elnevezése és megnyitása után átutalással azonnal lehet rá tölteni pénzt, akár úgy is, hogy a jelenlegi egyenlegünkből teszünk a széfbe pénzt. A széfben levő pénzünk teljes mértékben biztonságban van, az összeg pedig bármikor elérhető és áttehető az aktuális forint egyenlegünkre.

A befizetésnek van egy érdekesebb módja is. Beállíthatjuk, hogy amikor bankkártyával fizetünk az összeg egész számra kerekítődjön, majd a különbözet automatikusan a széfbe kerüljön. Ez tulajdonképpen olyan, mintha a boltban kapott visszajárót a malacperselyben tennénk bele.

Milyen különböző széfek vannak?
Személyes széf: Az ilyen széfekben félreteheted a felkerekített aprópénzt, ismétlődő utalást állíthatsz be, illetve egyszeri összeget is betehetsz. Legyen szó nyaralásról vagy egy új laptopról, személyes széffel gyorsabban elérheted a pénzügyi céljaidat.
Csoportos széf: Csoportos széf létrehozásával hamarabb érhetitek el közösen kitűzött célotokat. Egyszerre többen tehettek benne félre pénzt, ugyanazokkal a módszerekkel, mint a személyes széf esetében.


Költségvetés készítés

A Revolut egyik leghasznosabb funkciója mindenképp a beépített költségvetés szabályozás. Általában az ember számára sokat segít egy ilyen megoldás, főleg akkor, ha megtakarítani szeretne.

Az applikációban beállítható, hogy mire mennyit szeretnénk költeni. A költségeink különböző kategóriákba oszthatók, ilyen például a rezsi, az élelmiszer, a szórakozás vagy éppen a bevásárlás. Sok ember nem tudja megállapítani, hogy mire költi el a pénzének nagy részét, ezért a Revolut mindenkit a rendszeres költségvetés tervezését ajánlja.

Ezzel az egyetlen probléma az, hogy a Revolut csak a kártyás fizetéseket követi nyomon. A készpénzes fizetéseket nem lehet a rendszerbe vezetni, ezért ha pontos adatokra van szükségünk, ajánlott minden kiadást a Revolutos kártyával fizetni.

Egyéb Revolut funkciók

 • Számlák. Különböző pénznemben létrehozhatunk számlákat.
 • Figyelőlista. Pénznemek árfolyamának figyelése és árértesítő.
 • Concierge. Segítség a szállás- és repülőjegyfoglalásban, vagy bejutás exkluzív eseményekre.
 • Pénz küldése és fogadása. Küldhetünk pénzt bármilyen Revolut felhasználónak, de akár más bankszámlára is.
 • Pénz igénylése. Például fizetési linkeket hozhatunk létre, amelyekre egy személy elküldheti az igényelt összeget.
 • Ügyfélszolgálat. Az ügyfélszolgálat az applikáción belül érhető el. Általában 1-2 óra alatt kapunk választ a kérdésünkre.
 • Adományok. Az adományozási lehetőség minden országban rendelkezésre áll, viszont a támogatható szervezetek listája eltérő.
 • Biztosítás. Legyen szó egészségről vagy telefonról – biztosítást a Revoluton belül is köthetünk, mindössze pár kattintással.
 • Ismétlődő fizetések. Pár másodperc alatt beállíthatunk ismétlődő fizetéseket, így nem fog elmaradni a lakbér vagy a különböző bérletek kifizetése.


Megéri a Revolutot használni?

Igen, teljes mértékben! A Revolut olyan szolgáltatásokat ad teljesen ingyen, amit a legtöbb banknál nem kapunk meg. A külföldi készpénzfelvétel sokkal olcsóbb a Revolut kártyával, ráadásul ez bármilyen országban használható. Nincs még egy bank hazánkban, amelyik teljesen havidíj mentesen nyújtaná a szolgáltatásait és a Revolutot használva még tranzakciós adó sincs. Ha pénzt nem veszünk le (a Standard csomagnál 75.000 forintig nulla forint a bankautomatás pénzlevétel díja), csak kártyával fizetünk mindent, akkor gyakorlatilag 0 forint költségünk lesz.

Végezetül egy saját tapasztalat: ha mindenképpen szükséges, hogy pénzt vegyünk le a Revolut kártyánkról, akkor ajánlott például egy Takarékszövetkezetet keresni, mert ott egyszerre akár 400.000 Ft-t is kiad a bankautomata, az OTP-t viszont nem javaslom, az jellemzően csak a saját kártyáit szereti.

 

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

Radar Hirdető Hirdetésfeladás itt

Itt mindenki hirdet- Itt mindenki hirdethet!
 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL