Egy ország, ahol ingyenes az egyetem és az energia is!

Ha hibás a végrendelet, elúszhat a vagyon! - Hireink.hu

Van egy ország a világon, melynek nincsen szüksége hadseregre, ahol az energia és az oktatás mindenki számára ingyenes. Egy olyan ország, ahol nincsenek sem gyorséttermek, sem kaszinók. Ezt az országot Izlandnak hívják!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Az izlandi csodáról nem olvashatunk az újságokban, mert az utolsó dolog, amit a világot irányító erők szeretnének, az az, hogy Izland példája valódi mintává váljon a többi ország számára is. Izlandon nem sok évvel ezelőtt történt egy nagyon érdekes forradalom. Ez a 2008-as gazdasági világválság után történt. Az akkori politikai erők elveszítették hatalmukat, a bankokat államosították, és a válság okozóit megkeresték és letartóztatták. Ráadásul a polgárok az utcára vonultak, hogy ezzel is támogassák az új alkotmányt, mely a javakat minden ember javára osztja szét. Az izlandiak 93%-a támogatta népszavazáson, hogy a bankok felé fennálló adósságot senkinek se legyen kötelező visszafizetni.

Az úgynevezett „nemzetközi közösség”, a „szabad világra” igencsak jellemző módon válaszolt a fentiekre: soha nem látott nyomás alá helyezték Izlandot. Az Egyesült Királyság és Hollandia súlyos gazdasági szankciókkal fenyegette meg Izlandot, amennyiben az izlandi állampolgárok megtagadnák a bankok felé fennálló adósságaik visszafizetését. Kilátásba helyezték Izland teljes elszigetelését is. Az IMF pedig azzal fenyegetőzött, hogy megfosztja az országot bármely segítségétől. A brit kormány azt is kilátásba helyezte, hogy befagyasztja az izlandiak megtakarításit és folyószámláit. De az izlandiak nem engedtek a nyomásnak. Grímsson elnök ezt mondta: „Azt mondták nekünk, hogy ha nem fogadjuk el a nemzetközi közösség feltételeit, akkor észak Kubájává válunk. De ha elfogadtuk volna, ma mi lennénk észak Haitije!”

Ha hibás a végrendelet, elúszhat a vagyon! 1 - hireink.hu


Mit tudunk erről a szigetországról, ami az Atlanti-óceán északi részén, az Északi-sarkvidéktől nem messze fekszik? Capital.ro szerint „930-ban az izlandiak létrehozták a világ első parlamentjét, az Alþing-ot. 1262-ben a norvégok elfoglalták a szigetet, 1380-ban dán uralom alá került. A második világháború idején az Egyesült Királyság stratégiai okokból megszállta a szigetet, 1944-ben nyilvánította ki függetlenségét.”

A mai Izland meglehetősen vonzó társadalmi berendezkedést tudhat magáénak. Talán azért, mert csak 325 000 ember él 103 000 négyzetkilométeren (vagyis körülbelül 3 ember négyzetkilométerenként). Az izlandiak jól ismerik egymást, ezért könnyebben bevonhatóak az ország ügyeinek intézésébe, mint ezt a válság során bizonyították is.

Ha hibás a végrendelet, elúszhat a vagyon! 2 - hireink.hu


Mindenesetre Izland ma az az ország, ahol a legfejlettebb a társadalmi rendszer. Ez az ország a leginkább humánus és békés ország. Íme, néhány olyan érdekesség, amelyet a Capital.ro összegyűjtött:

  • Az országba látogató turisták száma több mint kétszerese a lakosság számának. Az idegenforgalom az ország GDP-jének egyharmadát adja.
  • Mivel a népesség nagyon kicsi, az emberek ismerik egymást. Ennek eredményeképpen a házak nincsenek zárva, és az autókban is bent maradhat a slusszkulcs. A házkulcs használata ezen a szigeten durvaságnak számít.
  • Izlandon nincs McDonald’s sem. Mindet bezárták a gazdasági válság nyomán 2009-ben.
  • Izlandnak nincs hadserege. Védelmi szerepe csak a határőrségnek van. Ha egy izlandi hadseregben szeretne szolgálni, csatlakozhat a norvég hadsereghez a két ország közötti megállapodás szerint.
  • Az összes felhasznált energia megújuló forrásokból származik, kivéve az autók számára szolgáló üzemanyagot (persze az elektromos autók megjelenésével és fokozatos elterjedésével természetesen pár év múlva ennek használata is ingyenessé válik!) Izland egyike azon kevés európai országoknak, ahol távfűtést alkalmaznak, de a többi országtól eltérően, itt az energiáért nem kell fizetni.
  • Az iskolák és a főiskolák is ingyenesek mindenki számára.
  • Izlandé az egyik legfejlettebb közegészségügyi rendszer a világon (15. helyezett a világrangsorban), és olyan jól működik, hogy még magánkórházak sem léteznek, sőt a magánbiztosítás gyakorlatilag nem létezik.

Ha hibás a végrendelet, elúszhat a vagyon! 3 - hireink.hu


Mindezek mellett Izlandot minden évben a tíz legmagasabb életszínvonalú országok közé sorolják és talán nem véletlenül. Itt van egy igazi gazdasági csoda, amit teljesen jogosan a „sajátjuknak” tekinthetnek.

Végül egy költői kérdés: Lehet, hogy mi is tanulhatnánk tőlük?

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL