Életmentő körforgalom épült Hajdúdorogon

Életmentő körforgalom épült Hajdúdorogon 1 - Hireink.hu

Sajnos a Hajdúdorog központjában lévő fő kereszteződés több halálos balesetet követelt korábban. Éppen ezért állíthatjuk azt, hogy életmentő megoldást jelent az elkészült új körforgalom.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

A Hajdúdorog központjában elkészült és használatba vett új körforgalom eddigi tapasztalatairól készítettünk egy rövid összefoglalót. Az már egyértelműen látható, hogy egyrészt lényegesen lelassítja a kereszteződésen áthaladók sebességét, másrészt pedig a torlódást is jelentősen lecsökkenti. De nézzük a tényeket.

Életmentő körforgalom épült Hajdúdorogon 2 - Hireink.hu


Hajdúdorog lakói mind a mai napig emlékeznek arra, hogy nem csak kisebb baleset történt a központban lévő Hajdúböszörmény, Újfehértó, Kálmánháza, Hajdúnánás felé vezető útkereszteződésben, hanem sajnos több haláleset is volt. A fenti képen jól látható, hogy a központban lévő sérült villanyoszlop alatt még mindig el van helyezve egy koszorú, amely a legutóbb történt halálos balesetre emlékeztet minket. Legtöbbször a baleset kiváltó oka a figyelmetlenségen kívül a sebesség jelentős túllépése volt, amit a körforgalommal már sikeresen meg lehet előzni.

 

Életmentő körforgalom épült Hajdúdorogon 3 - Hireink.hu


A körforgalommal együtt került kiépítésre a teljesen különálló kerékpárút, valamint a gyalogosoknak készült térkővel ellátott járda is. Ráadásul a gyalog és kerékpárút átkelőhelyek már mind a négy úton kiépítésre kerültek, ami korábban csak három helyen volt szabályosan lehetséges.

 

Életmentő körforgalom épült Hajdúdorogon 4 - Hireink.hu


Az átkelőhelyek kiépítése rendkívül jól sikerült, hiszen már mozgássérültek is könnyedén tudják használni, mert nincsenek szintkülönbségek vagy járdaszegélyek. Az is sokat számít, hogy már nem kell az autók között szlalomozni a kereszteződésen történő átkeléskor.

 

Életmentő körforgalom épült Hajdúdorogon 5 - Hireink.hu


A kerékpárral közlekedők nem csak szabályszerűen, de szívesen is használják a körforgalmon áthaladáskor a kerékpárutat, és így már sokkal biztonságosabban tudnak átkelni a kereszteződésen. Korábban a kocsi forgalom között közlekedtek, így sok esetben életveszélyes körülmények alakultak ki. Ezzel a megoldással most ez is rendkívül jól meg lett oldva.

 

Életmentő körforgalom épült Hajdúdorogon 7 - Hireink.hu


Saját tapasztalataimat összegezve elmondhatom, hogy igen is életet ment a körforgalom létrehozása. Bár én autóval közlekedem, de azzal hogy már nincs száguldozás a kereszteződésbe, egy nagy baleseti forrás megszünt. Nem utolsó sorban, főleg piacnapokon, és az iskola kezdés előtti, illetve iskola utáni időszakban is, sokkal jobb és biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé a körforgalom. Már csak azért is, mert olyankor, aki Hajdúnánás vagy Újfehértó felől érkezett a kereszteződéshez, az alárendendelt út miatt sokszor hosszú ideig kellett várakoznia az átkeléshez, ami könnyen hibás áthaladáshoz, kapkodáshoz és balesethez vezetett. Végre már ez sem jelent gondot!

Persze mindig lesznek olyanok, akiknek semmi sem elég jó...

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL