NAV Online Számlázó Kisokos

NAV Online Számlázó Kisokos - Hireink.hu


7 pontban összeszedtük a legfontosabbakat a NAV Online Számlázásról és az adatszolgáltatási kötelezettségről!


2018. július 1-től minden 100.000 Ft feletti ÁFA tartalmú számla adatait be kell küldeni a NAV-nak! Számlázó program használata esetén AZONNAL, számlatömb/kézi számlázás esetén pedig 5 napon belül szükséges az adatokat beküldeni. A NAV akár 500.000 Ft-ra is büntethet SZÁMLÁNKÉNT, ha nem teszel eleget az adatszolgáltatásnak! 

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!


1. Számlakiállítás csak “NAV-ra kész” számlázó programmal
2018.07.01-től csak olyan online számlázóval állíthatsz ki a fenti feltételeknek megfelelő számlát, amelyik képes a NAV adatszolgáltatásra (a számláz.hu-val biztonságban vagy).

2. Eljött a számlatömb vége
Ha eddig számlatömböt használtál, akkor érdemes áttérni online számlázóra, különben hatalmas adminisztrációs terhet veszel a nyakadba: minden érintett számla adatát egyesével kell a NAV Online Számla rendszerébe rögzítened.

3. Regisztrációk, amik szükségesek a NAV adatszolgáltatáshoz
Vállalkozóként/számlakiállítóként Neked is lesz feladatod, ugyanis regisztrálnod kell magad (első körben az Ügyfélkapuba, valamint) a NAV Online Számla rendszerébe. Ha még nincs Ügyfélkapud, akkor oda érdemes minél hamarabb regisztrálnod hogy később ezzel már ne kelljen foglalkoznod.

4. NAV Online Számla – NAV beküldésre
A NAV Online Számla rendszerébe is mindenképpen regisztrálnod kell majd, akár számlatömböt , akár online számlázót használsz.

5. NAV Online Számla – még tesztüzem
Jelenleg még teszt üzemmódban fut a NAV Online Számla rendszere, ahol most a számlázó programok tesztelhetik az automatikus adatszolgáltatást. Az éles rendszer indulásakor kell majd a regisztrációs folyamaton végigmenni, addig nem javasoljuk a regisztrációt a teszt rendszerbe.

6. XML kulcs kell a számlázó program és a NAV összekötéséhez
A NAV Online Számla rendszerbe történő regisztrációkor egy ún. XML kulcsot kell legenerálnod, melyet aztán a számlázó programodban kell megadnod. Ezt követően tud majd kommunikálni a NAV rendszere és a számlázó programod, továbbá így azonosítja be a NAV a vállalkozásod.

7. Szükséged lesz Elsődleges és Technikai felhasználóra a NAV beküldéshez
A NAV Online Számla rendszeren belül egy Elsődleges és egy Technikai felhasználót kell létrehoznod. Az előbbi a kézzel kiállított számlák manuális beküldéséhez, az utóbbi pedig az XML kulcshoz szükséges.

Még nem aktiváltad a Számlázz.hu fiókodat?
Szeretnél biztonságosan számlázni? Regisztráld a Számlázz.hu fiókodat és használd ki a szuper funkciókat!

SZÁMLÁZZ.HU REGISZTRÁCIÓ - Hireink.hu

 

Szeretne Ön is egy hasonló cikket, amelyben az Ön tevékenységének részletei jelennek meg az Ön elérhetőségeivel?

 

Keresse a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik Önnek egy kedvezményes reklámkampány keretében akár országos ismertséget érhetnek el !

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL