Nincs többé iskolakezdési támogatás

Nincs többé iskolakezdési támogatás 1 Hireink.hu

2019-től jelentős változáson ment át a cafeteria rendszer. Ennek következtében többek között az iskolakezdési támogatás is eltűnt, pedig bizony nagy szükség lenne a családok számára.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Augusztus vége, szeptember eleje mindig nagy kiadást jelent a szülőknek. Attól függően, hogy óvodás, általános iskolás vagy középiskolás gyermekről van szó, 20 ezer forinttól akár több százezer forintig is terjedhetnek a költségek. Míg a korábbi években a cégek jelentős része támogatta ebben az időben a családokat, addig sajnos mára már szinte teljesen eltűnt ez a támogatási forma. Nézzük, hogy miért.

Nincs többé iskolakezdési támogatás 2 - Hireink.hu


Tavaly még az igényelhető cafeteria összeg egy gyermek után maximum 44700, két gyermek után 89400, három gyermek után 134100, négy gyermek után pedig 187800 forint volt . Már ekkor is a munkáltatókra jelentős terhet rótt, hogy az iskolakezdési támogatáson 40,71 százalékos adóteher volt, de ezt még sok cég bevállaltam.


Idén viszont a többi juttatáshoz hasonlóan sajnos már 81,95 százalékos adó terheli. Éppen ezért érthető módon, gyakorlatilag szinte minden munkáltató megszüntette ennek a támogatásnak a nyújtását, hiszen ez 100.000 forint értékű támogatás esetén további 81.950 forint befizetendő adót jelentene a cégek számára.

Nincs többé iskolakezdési támogatás 3 - Hireink.hu


Természetesen még így is előfordulhat, hogy a nagyon jól működő cégek bevállalják ennek a jelentős adó tehernek a megfizetését, de ne legyenek illúzióink. Sajnos az adó törvények e területet érintő negatív változása ismét első sorban az alacsony jövedelműeknek, a minimálbérből élőknek jelent komoly terhet.


Azzal, hogy ezen a területen az adó terhet a duplájára felemelték, gyakorlatilag az esetek döntő többségében az iskolakezdési támogatás nyújtását tették lehetetlenné. Így azoknak, akiknek a leginkább szüksége lenne az iskolakezdés támogatására, lehet, hogy ismét csak a kilátástalanság marad?


Forrás: https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/cafeteria.html

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL