Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva!

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva - Hireink.hu

Válságban a jövő, bedőlhet a nyugdíjrendszer?


Felnőtt egy generáció, akiknek létszáma túlmutat az előtte és utána jövő népességen. Ők azok, akikkel zsúfolásig volt az óvoda, és akik évfolyamonként három negyven fős osztályba fértek csak el. Akik még ismerik a munka fogalmát, és akik most is robotként dolgoznak.

Tudtad azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert, céget is elérhetnek?
További információkért keresd hírszerkesztőnket! Kattints ide!

Ez a generáció mi vagyunk!


Politikától függetlenül, a rémhíreket félretéve, a realítás talaján maradva nézzünk bele a várható jövőbe!

A nyugdíj összegének jelentős hányada a jelenleg aktívan dolgozó emberek fizetéséből vonódik le. Mivel a nyugdíjalap megszűnt, az állam más forrásokból finanszírozza és egészíti ki a nyugdíjat. Így lehetséges, hogy ma egy átlagos nyugdíjas a brutto átlagfizetés kb. 60%-át kapja. A mostani dolgozó korosztály még lefedi a nyugdíjasoknak szánt kifizetés java részét...

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva 1 - Hireink.hu

De mi lesz akkor, ha a mostani aktívan dolgozó generáció készül nyugdíjba vonulni? Hiszen mögöttük jóval kevesebb népesség áll. A gyermeklétszám rohamos mérséklődésével a nyugdíj lefedettsége is csökken. Az államnak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, hiszen a nyugdíjasok száma jóval meghaladja majd az aktív dolgozókét.

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva2 - Hireink.hu

Már évtizedekkel ezelőtt felvetődött a téma, és az akkori kormány magánnyugdíjpénztárba kötelezte a munkásokat. Ezzel csupán azt érték el, hogy a dolgozóktól levont nyugdíjjárulék nem az állami nyugdíjalapba, hanem a kötelező magánynyugdíjpénztárakba vándorolt. 

Hol tartunk most?

  • A nyugdíjkorhatár egyre messzebb kerül tőlünk. A hozzáértők azzal riogatnak, hogy 20-30 év múlva a nyugdíjrendszer összedől, és az állam csak minimális összeggel tud hozzájárulni öregségünkhöz. Hiába a több ember helyett, robotban ledolgozott évek, hiába a rengeteg befizetett adó.
  • A kórházakban megtagadják a 70 évnél idősebb emberek ellátását.
  • Kötelező szülőtartást emlegetnek. Kifizetetlen számláinkat, kórházi ellátásunk költségeit gyermekünkre vagy unokánkra terheltetnék.


Felnőtt egy generáció, akiknek jóval rosszabb kilátásaik vannak a jövőre, és egy végigdolgozott élet után sem pihenhetnek. Nekik a  nyugodt, gondtalan nyugdíjas évek álmok lennének csupán?

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva3 - Hireink.hu

Gondoskodj te is időben a nyugdíjas éveidről!


  Hireink.hu    Knizner Szilvia  

Érdekesnek találtad cikkünket?
Legyél te is a támogatónk!


A Hireink.hu támogatási programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek hozzánk és támogatásukkal segíthetik, hogy hírszerkesztői, blogírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogasd te is a politika és bulvár mentes pozitív harek folyamatos megjelenését. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhatsz a minőségi hírszolgáltatáshoz!


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozz programunkhoz, támogasd munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL