Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva!

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva - Hireink.hu

Válságban a jövő, bedőlhet a nyugdíjrendszer?


Felnőtt egy generáció, akiknek létszáma túlmutat az előtte és utána jövő népességen. Ők azok, akikkel zsúfolásig volt az óvoda, és akik évfolyamonként három negyven fős osztályba fértek csak el. Akik még ismerik a munka fogalmát, és akik most is robotként dolgoznak.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Ez a generáció mi vagyunk!


Politikától függetlenül, a rémhíreket félretéve, a realítás talaján maradva nézzünk bele a várható jövőbe!

A nyugdíj összegének jelentős hányada a jelenleg aktívan dolgozó emberek fizetéséből vonódik le. Mivel a nyugdíjalap megszűnt, az állam más forrásokból finanszírozza és egészíti ki a nyugdíjat. Így lehetséges, hogy ma egy átlagos nyugdíjas a brutto átlagfizetés kb. 60%-át kapja. A mostani dolgozó korosztály még lefedi a nyugdíjasoknak szánt kifizetés java részét...

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva 1 - Hireink.hu

De mi lesz akkor, ha a mostani aktívan dolgozó generáció készül nyugdíjba vonulni? Hiszen mögöttük jóval kevesebb népesség áll. A gyermeklétszám rohamos mérséklődésével a nyugdíj lefedettsége is csökken. Az államnak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, hiszen a nyugdíjasok száma jóval meghaladja majd az aktív dolgozókét.

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva2 - Hireink.hu

Már évtizedekkel ezelőtt felvetődött a téma, és az akkori kormány magánnyugdíjpénztárba kötelezte a munkásokat. Ezzel csupán azt érték el, hogy a dolgozóktól levont nyugdíjjárulék nem az állami nyugdíjalapba, hanem a kötelező magánynyugdíjpénztárakba vándorolt. 

Hol tartunk most?

  • A nyugdíjkorhatár egyre messzebb kerül tőlünk. A hozzáértők azzal riogatnak, hogy 20-30 év múlva a nyugdíjrendszer összedől, és az állam csak minimális összeggel tud hozzájárulni öregségünkhöz. Hiába a több ember helyett, robotban ledolgozott évek, hiába a rengeteg befizetett adó.
  • A kórházakban megtagadják a 70 évnél idősebb emberek ellátását.
  • Kötelező szülőtartást emlegetnek. Kifizetetlen számláinkat, kórházi ellátásunk költségeit gyermekünkre vagy unokánkra terheltetnék.


Felnőtt egy generáció, akiknek jóval rosszabb kilátásaik vannak a jövőre, és egy végigdolgozott élet után sem pihenhetnek. Nekik a  nyugodt, gondtalan nyugdíjas évek álmok lennének csupán?

Nyugodt nyugdíjas évekre vágyva3 - Hireink.hu

Gondoskodj te is időben a nyugdíjas éveidről!

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL