Az álláskeresés nehézségeinek leküzdése 7+1 módszere

Az álláskeresés nehézségeinek leküzdése 7+1 módszere - hireink.hu

Az álláskeresés nehézségei, avagy hogyan, hol és miként tájékozódjunk az álláspiacról, ha éppen álláskeresés előtt állunk.

Az álláskeresőket az álláskeresés nehézségei többszörös sokként érik: nem elég, hogy elvesztették állásukat, még azt is ki kell nyomozni, hogy mik a jelenlegi álláskeresési trendek, mik az elvárások egy-egy pozícióban. Ráadásul, aki évek óta nem keresett állást, az új fogalmak, új CV formátumok között bolyongva már az álláskeresése elején kétségbeeshet. Ennek egyetlen módon lehet és kell elejét venni: folyamatosan figyelni kell az álláspiacra, az állásportálokra, frissen tartani az önéletrajzot, és persze a szakmai tudást. Ennek gyakorlati lépéseit érdemes folyamatosan, rendszeresen, legalább havonta elvégezni.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Persze állást keresni senki sem szeret. A semmitmondó álláshirdetésektől kezdve a kellemetlen állásinterjúkig bármi megtörténhet. Mégis hogyan lendülj túl ezeken? Mi segíthet kitartani az új állásod megtalálásáig?

Igazából, ha álláskeresés közben valami nem úgy alakul, ahogy tervezted, két út áll előtted:

  1. hagyod, hogy az események legyűrjenek, vagy
  2. továbblépési módszereket sajátítasz el, és amikor kell, alkalmazod őket.

A legyűrés azt jelenti, hogy elviseled a sérelmeket, nem dolgozod fel, végül nem engeded el őket. Ez sokszor nem is tudatos, de azt éred el vele, hogy egyre pesszimistább leszel. Ennek következtében, mint egy ördögi kör, az új állás megszerzése is egyre nehezebb lesz.

A továbblépési módszer ezzel szemben azt jelenti, hogy számítasz a nehézségekre, felkészülsz a kezelésükre, majd ha negatívan érint, egyszerűen hátrahagyod és csak a következő lépésre öszpontosítol.

Hirdetés
Szetar.hu - hireink.hu


Íme 7+1 módszer, amik segítenek leküzdeni a nehézségeket:

1. Tudd az értékeidet
Legyél tisztában a szakmai és emberi értékeiddel. Sokan alulértékelik a képességeiket, és túl szerények. Nem mernek beleírni sikereket az önéletrajzba, nem mernek interjúkon az eredményeikről beszélni. Vannak, akik félnek korrekt fizetést is kérni. Ahhoz, hogy jól sikerüljön minden, hinned kell magadban, aminek az alapja az, hogy tudod, mekkora értéket képviselsz a cégek számára.

2. Túl a saját határaidon – ne öregedj bele a munkádba!
Ha már sok időt dolgoztál napi rutin, amit sok éven keresztül végeztél, ugyanott, ugyanúgy, biztosította a folyamatos sikerélményt, így kényelmes volt, nem is nagyon akartál „túllátni” rajta. De eközben, ha nem figyeltél, elhalad melletted a világ: már jóval magasabb fizetéseket ajánlanak egy olyan pozícióban, amit te betöltötessz vagy betöltöttél. Szakmailag is le tudsz így maradni: új szoftverek, új folyamatok, új szabályok jelentek meg, és te nem tudsz róluk – ezért használni, alkalmazni sem tudod őket.

3. Egy jó barát támogatása
Egy családtag vagy barát támogatása mindig jól jön. Amikor elkezdesz állást keresni, döntsd el, hogy kit hívsz majd fel, vagy kit hívsz el kávézni, ha esetleg gond lesz. A lényeg, hogy ne kezdj el panaszblogot írni, és ne is az egész családi és baráti körödet terheld a nehézségeiddel. Legyen egy biztos pontod, de neki se panaszkodj folyamatosan, mert azzal csak elviselhetetlen terhet teszel a vállára.

Az álláskeresés nehézségeinek leküzdése 7+1 módszere 2 - hireink.hu

4. Turbózd fel az önéletrajzod
Egy jó önéletrajz olyan, mint egy önbizalom-bomba. Egy  új, jól elkészített önéletrajz magabiztossággal és lelkesedéssel tölt el. Ha ránézel az önéletrajzodra és nem érzel büszkeséget, turbózd fel! Ne feledd, hogy sokszor az állásinterjún olyan kérdésekkel fogsz találkozni, amit egy jó önéletrajzban már bele is írtad, így sokkal könnyebb lesz válaszolnod.

5. Töltődj fel, mielőtt elindulnál
Az álláskereséshez energia kell. Ha nincs belőle elég, könnyen lemerülhetsz, elbizonytalanodhatsz, és a továbblépések is nehezebbek lesznek. Ilyenkor szánj a megszokottnál több időt azokra a dolgokra, amik feltöltenek: a számodra fontos emberekre, a sportra, a hobbidra, bármilyen tevékenységre, ami örömmel tölt el. Legyen több az én-időd, töltekezz! Ha az energiakészleted pozitív, bármi történhet, van honnan erőt merítened.

6. A "nagy" 24 órás szabály
Ha valami rossz történik, azt nyugodtan éld meg. Például ha kellemetlen volt egy interjú, vagy e-mailben jelzik, hogy mást vettek fel, akkor ne fojtsd el az érzelmeidet. Lehetsz szomorú, felháborodott, csalódott, vagy bármi, ami jól esik. De vedd úgy, hogy erre csak maximum 24 órád van. Utána le kell zárnod és tovább kell lépned. Sem a cégek működésén, sem a történteken nem tudsz változtatni. Ezért a legjobb, amit tehetsz, hogy túllépsz a történteken, és újult energiával ráveted magad a céljaid elérésére.

7. Készülj fel szakmailag
Keress olyan szakmai fórumokat, ahol megmutathatod a tudásodat! Ha az álláskeresés során nem kapsz sok pozitív visszajelzést, a hozzád hasonló szakemberek társaságában még jól érezheted magad! Keress online olyan szakmai csoportokat, közösségeket, amik érdekelnek, és ott fejtsd ki a véleményedet. Persze ne az álláskeresés nehézségeiről, hanem a szakmádat érintő trendekről, újdonságokról beszélgess. Ha sok időd van, írj szakmai blogot! Ezzel nem csak az önbizalmadnak, de a szakmai imidzsednek is jót teszel!

Állás Radar hirdető portál - allasradar.eu

+1. Figyeld folyamatosan az állásportálokat
Nagyon sok állásportál van, ahol kiválóan lehet tájékozódni állásokról. Az egyik kiemelkedő ezek között az Állás Radar hirdetési portál, mely a Radar Hirdető Rendszer része. Különlegessége a hirdetési rendszernek, hogy Magyarország egyetlen 3.200-as hirdetési rendszere! Így hirdetésed akár 3.200 hirdető oldalon is megjelenhet! 
Itt tudod elérni: allasradar.eu.
Ha regisztrálni szeretnél, akkor itt tudsz: allasradar.eu/register.
Ha hirdetést szeretnél feladni, akkor itt tedd: allasradar.eu/hirdetesfeladas.
Ha a hirdetések közt szeretnél keresni, akkor: allasradar.eu/wiew_all.

Nézd meg ezeket is!

Szeretne Ön is egy hasonló cikket, amelyben az Ön tevékenységének részletei jelennek meg az Ön elérhetőségeivel?

 

Keresse a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik Önnek egy kedvezményes reklámkampány keretében akár országos ismertséget érhetnek el !

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL