Medek Tibor a magyar fitnesz legenda

Medek Tibor a magyar fitnesz legenda - Hireink.hu

Medek Tibor 63 évesen nem véletlenül lett a fitnesz világának magyar legendája, hiszen 19 év alatt 77 versenyen vett részt, 59 alkalommal állt a dobogón, és ebből 28 alkalommal ért el bajnoki címet!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Tibor fiatalabb korában atletizált, kerékpározott és a vékony testalkatán szeretett volna változtatni, ezért az otthonában kezdett el erősíteni. Vett magának súlyzókat, és a Fekete Ferenc könyvében leírtak szerint tanulta meg a gyakorlatokat. Csak akkor ment le először az edzőterembe, amikor már úgy érezte, hogy minden flottul megy. Ez még a szocialista rendszer végén történt, és így Tibor már 29 éve, hogy a fitnesz világába lépett.

Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 1 - hireink.hu

Tiborra 1999-ben figyel fel a Scitec Nutrition táplálék kiegészítőket forgalmazó cég. Akkor 43 évesen a közös együttműködésük eredményeként neki volt a legnagyobb százalékos erőszint fejlődése, azaz 2 hónap alatt 135%-ot fejlődött az erőszintje. Még abban az évben az első versenyén Natural Szuperbody kupa Masters Open bajnoka lett. Ezt követően számára már nem volt megállás.

1999-től napjainkig az elmúlt 19 év alatt összesen 77 magyar és nemzetközi versenyen vett részt, mely által méltán lehet mondani, hogy Magyarország legeredményesebb fitnesz versenyzőjévé vált!

Ezen időszak alatt 28 arany-, 15 ezüst-, 16 bronzérmet, és számos egyéb helyezést ért el.

Medek Tibor a magyar fitnesz legenda kupák - Hireink.hu

Közben Tibor 2006-ra elvégezte a Testnevelési főiskola 2 éves szakedzői képzését. A 10 tantárgyból a gimnasztika, pszichológia, edzéstan volt számára a legérdekesebb.

Nagyon fontos lenne minden ember számára, hogy minden nap szánjon egy kis időt sportolásra, edzésre és arra, hogy az étkezésére odafigyeljen. Sajnos ma nagyon sokan elmennek egy gyorsétterembe, ahol biztosan nem olyan minőségű ételt tudnak elfogyasztani, ami hasznos lenne a szervezetük számára. Ilyenkor sok  a szénhidrát, kevés a fehérje és a rostanyag bevitel, és egy idő után ez okozza az elhízást is.” – nyilatkozta a Hireink.hu hírportálnak Medek Tibor.

Főleg a nőknek lenne fontos a nagyon sok rostanyag bevitel, mert a nőknek általában 36 óra alatt megy keresztül a tápanyag a szervezetükön, míg a férfiaknál ez 12 óra. Így a rostanyag hiánya miatt könnyebben kiszáradnak és székrekedést lesz az eredménye a hölgyeknél, de esetenként a férfiaknál is. A bőséges fehérje bevitel pedig azért fontos, mert az építi a sejteket, az izomzatot, a csontokat.

A táplálkozás tudomány szerteágazó, három féle embertipust ismerünk, mindegyiknek más az étrendje. Fontos a folyadék bevitel, hiszen a táplálékot az viszi a testben a megfelelő szervekhez! Tibor kiemelte, hogy a fő étkezés reggeli, ebéd majd egy laza korai vacsora legyen. Ami tartalmazzon: fehérjét 40%-ban, szénhidrátot 30%-ban, rostanyagot 25%-ban és zsírt vagy olívaolajat 5%-ban. Ébredéskor, napközben, este lefekvés előtt elfogyaszthatunk egy fehérje turmixot (vízzel keverve). Fontos a vitaminok ásványi anyagok bevitele is.

A helyes táplálkozással kapcsolatban érdemes személyesen megkeresni Tibort, mivel nem vagyunk egyformák, és ezért különbözőek az ételek össze állításának módjai!

 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 2 - hireink.hu
 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 3 - hireink.hu
 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 4 - hireink.hu
 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 5 - hireink.hu
 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 6 - hireink.hu
 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 7 - hireink.hu
 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 8 Ciru Kate - hireink.hu
 
Medek Tibor a magyar fitnesz legenda 9 Medek Tünde Polgár Szilvia - hireink.hu
 

Tibor évek óta dolgozik személyi edzőként és tavaly e mellé még megszerezte az IBFF Versenyfelkészítői képesítést is, valamint IBFF Nemzetközi bírói vizsgát is tett. Kiemelte, hogy az IBFF szervezetében találta meg mind azt a pozitív hozzáállást, és magas fokú segítő készséget, amely elengedhetetlen a kiváló versenyek megszervezésében és lebonyolításában.

Az elmúlt több évtizedes versenyzői és személyi edzői tapasztalata hozzájárul ahhoz, hogy a lehető legjobbat tudja nyújtani azok számára, akik őt választják edzőnek.


Bárki, aki hozzám fordul, és a segítségemet kéri, arra törekszem, hogy a lehető legtöbbet tudjak adni. Ez azokra is igaz, akik versenyszerűen szeretnének edzeni és azokra is, akik csak az életvitelükön, vagy a testformájukon kívánnak változtatni. Olyannyira, hogy arra is volt példa (lásd az alsó 2 képet), egy hölgy, Ciru Kate tolószékben jött hozzám januárban, mert balesete volt, és májusban már színpadon állt az Európa bajnokságon! Kiváló éredményt értünk el több tanítványommal is. Például a Germán Nemzetközi versenyen Medek Tünde 2., és Polgári Szilvia 1. helyezést ért el.

Igen, minden tanítványomnak igyekszem olyan tudást átadni, és olyan edzés módszert választani, hogy amikor kijön az edzőteremből ne úgy érezze magát, hogy 'hú meghalok", hanem úgy, hogy már alig várja hogy visszajöjjön.” – foglalta össze Tibor a gondolatait.

Bár még Tibor csak 63 éves, láttuk az IBFF versenyen, hogy 80 évesen is lehet kitűnő eredményeket elérni. Azt hiszem, mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy szeretnénk még néhány évtizeden keresztül a színpadon látni. Kívánjuk, hogy a már eddig is felgyűlt mérhetetlen tudását és tapasztalatát minél több tanítványának tudja átadni. Mert szüksége van ennek a sportágnak is igazi legendákra!

Friss hír: Éppen most kaptuk az értesítést, hogy kinevezték Medek Tibort az IBFF alelnökének és a következő Olaszországi verseny delegálását már Ő végzi! Gratulálunk!


Sok sikert kívánunk neki a következő versenyekhez is!

Ha szeretnél egy igazi fitnesz legendát választani személyi edződnek, akkor keresd Medek Tibort Budapesten a XXI kerület Csepel II. Rákóczi Ferenc út 132. szám alatt található Fitness 21 teremben vagy itt az elérhetőségein.


Medek Tibor elérhetőségei:

Visszahívást kérek!

Facebook  oldala

 

Nézd meg ezeket is!

A fitnesz és testépítés magyar bajnokai

MarketingMentorod.hu

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a sportradar.hu hirdető oldal.
Sport Radar Hirdetésfeladás itt - Segítünk megtalálni sporteszközeit és sport szolgáltatásait! - sportradar.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL