Plébánosi ajánlólevél kell a munkavállaláshoz???

Plébánosi ajánlólevél kell a munkavállaláshoz??? 1 - Hireink.hu

A cselédeket ajánlólevél nélkül nem alkalmazták a világi és egyházi urak a háború előtt. Ma már ilyen diszkriminációt nem alkalmazhat a munkáltató álláskeresőkkel szemben. Vagy még is?

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság is érdekesnek találhatja azt az álláshirdetést, amit a Sugó-parti Közéleti portál nevű Facebook oldal talált és osztott meg. Az újságban közzétett hirdetésben a Boldog Brenner János Általános Iskola Kollégium és Gimnáziumba keresnek takarítót, teljes munkaidőre, délutáni munkabeosztással, és kimondott elvárásuk a keresztény életvitel is. Azonban az nem elég, ha a jelölt keresztényi életvitelt folytat, ezt még plébánosi ajánlólevéllel is igazolnia kell! - írta a Népszava.

Plébánosi ajánlólevél kell a munkavállaláshoz??? 2 - Hireink.hu


Az egyenlő bánásmódról szóló 2003-as törvény egyértelműen kimondja: közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek számít az, ha valaki vallási vagy világnézeti meggyőződése miatt részesül másokhoz képest kedvezőtlenebb bánásmódban.

Éppen ezért a lap megkereste az iskola igazgatóját, Englert Zsoltot, aki azt mondta: a fenntartó (a Szombathelyi Egyházmegye) elvárása volt, hogy erre a posztra is keresztény életmódú munkatársat találjanak, a plébánosi elvárás hiánya azonban szerinte nem kizáró ok, inkább csak előnyt jelent a felvételnél. Az igazgató úgy nyilatkozott, hogy a keresztény életvitelt azért írták bele a hirdetésbe, hogy a jelentkezők tisztában legyenek vele, milyen jellegű intézményről van szó.

Bár a jelenleg hatályos törvény nem terjed ki „a vallási közösség hitéleti tevékenységével közvetlenül összefüggő jogviszonyára” - ám az erősen kétséges, hogy a takarítói munka közvetlenül összefüggne bármely vallási közösség hitéleti tevékenységével és annak jogviszonyaival.

Nagyszüleim oly sokszor mondták annak idején: "Figyeld meg unokám, egyszer még visszajönnek a nagyurak és újra lesznek cselédek!"

Őszintén szólva én nagyon remélem, hogy nem így lesz!


Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL