Babona és hit, a múlt árnyai

Babona és hit, a múlt árnyai - Hireink.hu

Nekünk, ma élő embereknek is meg vannak az öltözködési szokásaink, vagy babonáink, mi is hiszünk valamiben, vagy tartunk tőle.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Az egyiptomiak például szívesen viseltek talizmánokat, amuletteket, amelyek hitük szerint megvédelmezték őket a gonosz szellemektől és szerencsét hoztak nekik. Leginkább a Hórusz isten szemét ábrázoló, ún. udzsat-szem amuletteket viselték. A gyermekek nyakába halat mintázó talizmánt akasztottak, nehogy a Nílusba fulladjanak. A szkarabeusz amulettek is nagy becsben álltak. Ezt a ganajtúró bogarat a trágyából titokzatos kikelése miatt, az egyiptomiak szent állatként tisztelték. A Középbirodalomban a szkarabeuszok másával az iratokat pecsételték le.

Babona és hit, a múlt árnyai 1 - Hireink.hu

A férfiak és a nők egyaránt festették a szemüket. A festéket nyersfémek és olaj keverékéből állították elő. Úgy hitték, ez mágikus gyógyerővel bír, élessé teszi a látást és legyőzi a szembetegségeket. Arcukat és ajkukat pirosították, de használtak púdert, "körömlakott " és hajfestéket is. A férfiak gyakran állszakállat ragasztottak.

Babona és hit, a múlt árnyai 2 - Hireink.hu

A nők a világos színű, vászonból készült hosszú ruha fölé, gyakran redőzött köpönyeget vettek fel. Az előkelő hölgyek a drága anyagokból vart öltözéküket gyönggyel díszítették. A férfiak köpönyeget és szoknyát kanyarítottak magukra. Ez utóbbi egy vászondarab, amit a csípőjük köré tekertek, majd csomót kötöttek rá.

Babona és hit, a múlt árnyai 3 - Hireink.hu


A jómódúak fején paróka díszlett, melyet emberi hajból vagy gyapjúból készítettek. A parókákat különleges dobozban, egy asztalkára állítva tárolták. A lányok vékony fonatokba rendezve viselték hajukat, a fiúk többsége leborotváltatta a fejét, csak egyik oldalon hagytak meg befont hajtincset.

Babona és hit, a múlt árnyai 4 - Hireink.hu

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL