Itt az újabb őrület: a szakácsok nélküli étterem

Itt az újabb őrület: a szakácsok nélküli étterem 1 - Hireink.hu

Bár éttermet nehezen tudunk szakácsok nélkül elképzelni, de négy srác a világ legjobb műszaki egyetemén kitalált valamit, amivel szakácsok nélkül lehet konyhát üzemeltetni. És nem is rosszul!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Most bizonyára a szívéhez kapott mindenki, aki számára az evés személyes ügy. Egy kicsit mi is a szívünkhöz kaptunk, mert szakács nélkül az evés, mint élmény, elég nehezen értelmezhető. A négy mérnöktanonc azonban nem ebből az irányból közelítette meg a témát.

Itt az újabb őrület: a szakácsok nélküli étterem 2 - Hireink.hu

A mérnöknek tanuló fiúk találmánya, a Spyce Kitchen egy teljesen automatizált konyha. Hűtőből, mosogatóból, tűzhelyből és egy séfrobotból áll, ami öt perc alatt képes friss ételt készíteni.

A csapat nyerte el az egyetem tízezer dolláros fejlesztési díját, melyet kifejezetten az ételekkel, élelmiszerekkel kapcsolatos leginnovatívabb fejlesztésekre adnak. A Spyce Kitchen nem elméleti fejtegetés. A MIT étkezdéjében működik, és szolgálja ki az éhes diákokat.

Itt az újabb őrület: a szakácsok nélküli étterem 3 - Hireink.hu

Kale Rogers, Michael Farid, Braden Knight és Luke Schlueter a MIT – vagyis a Massachusetts Institute of Technology, a világ legjobb egyetemeinek egyike –, a Borostyán Liga tagja Boston egyetemi negyedében, melynek az anyaországihoz hasonlóan Cambridge a neve. A Harvardról az egyes busz tíz perc alatt visz oda. Ezen a viszonylag kis területen az egy főre eső IQ valószínűleg magasabb, mint a világ legtöbb pontján. Mint ahogy a tandíj is a legmagasabbak közé tartozik, de az oktatás színvonala olyan magas, hogy valószínűleg hamar megtérül az az évi 12-13 millió forint, amit a diákoktól (vagyis a szüleiktől) tandíj címén elkérnek.

Legelőször egy applikáció segítségével megrendeljük az ételt. Jelenleg ötfajtából lehet választani a menzán, elég jól hangzik mind: rákos jambalaya, csirkés-baconos édesburgonyás vagdalt, sajtos tészta, marhahús mártásban szezámos rizzsel és csicseriborsós-kókuszos curry kuszkusszal. A hozzávalókat és az adagokat egyénre lehet szabni. Majd elég megragadni egy tányért, és a megfelelő helyre letenni, hogy a robot az elkészült ételt tálalja.


Mindezt öt perc alatt, 7,5 dollárért, ami még az iskolai menzán is nagyon barátságosnak mondható.

Itt az újabb őrület: a szakácsok nélküli étterem 4 - Hireink.hu

Az alapanyagokat minden nap frissen töltik be a hűtőbe. A séfrobot képes pontosan kiválasztani, kimérni, összekeverni és megfőzni. A koszos tányérok is automatikusan mennek a mosogatóba. Nagy előny, hogy az egész szerkezet viszonylag kis helyen elfér.

Itt az újabb őrület: a szakácsok nélküli étterem 5 - Hireink.hu

Korábban is tettek kísérletet már kutatók robotizált konyhák fejlesztésére. Az Egyesült Királyságban a Moley Robotics készített hasonlót, míg Japánban a Fu-A-Men (vagyis Fully Automated Ramen) nevű étteremben a robotkarok napi 80 tál rament képesek elkészíteni.

Nézzünk is be az étterembe!

Nos, jó lenne ilyen étteremben ebédelni??

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL