Kezünk ékszere: körömvarázslat!

Kezünk ékszere: körömvarázslat! - Hireink.hu

A köröm ápolás és a kozmetika nem új dolog. Nagyon régről ismert a történelmi korokban az ápolt, színezett vagy éppen extrém hosszúságú körmök viselése volt luxus.


Kínában az időszámítás előtt méhviaszból, zselatinból, tojásfehérjéből és gumiarábikumból készítették körömfestékeket. Dinasztia tagjai pedig feketére és vörösre festették rizspapírral vagy selyemmel vonták be és porcelánporral erősítették a körmeiket.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Az időszámítás előtti ötödik évszázadban az indiai nők körmeiket egy rovar váladékkal illetve hennával festették. Később peddig csak a hennával való színezés maradt körömápolási módszerként. Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Törökországban a hennával való festés mai napig fennmaradt.

Kezünk ékszere: körömvarázslat! 1 - Hireink.hu

A leletek szerint a XVII. században azután Júdeában egy igen fájdalmas körömápolással eljárást vezettek be, a körömmátrixba tű segítségével juttattak festékanyagot, mintegy tetoválták körmüket, így ezután a festve nőtt tovább. A középkor embere nem sokat törődött testápolással, majd a 15-16. században, a reneszánsz idején ismét előtérbe került a test, és a testápolás. Amerikában és Európában az iparosodás kezdetével a körömkozmetika is elterjedt. Eleinte bőrdarabkával polírozták, majd kínzóeszközre emlékeztető szerszámokkal hegyesre reszelték körmeiket. A manikűr kíméletes módszere az 1830-as évektől vette kezdetét, amikor Párizsban Sitté doktor bőroldót és rózsafa pálcikát alkalmazott a körömbőr kezelésére.

Kezünk ékszere: körömvarázslat! 2 - Hireink.hu

A körmök csillogását krémek, paszták alkalmazásával érte el. Az 1920-as évek közepe táján, az autólakkok kifejlesztése hozta magával a tartós körömlakkok kifejlesztését. 1932 gyökeres változást hozott a körömkozmetikában. Charles Revlon és kémikus testvére Joseph Revlon kifejlesztett egy átlátszó, a világon első pigment tartalmú körömlakkot.

Kezünk ékszere: körömvarázslat! 3 - Hireink.hu

A pigmentek lehetővé tették a különböző színek létrehozását. Az első műköröm 1934-ben került forgalomba, Nu Nalis név alatt, Chicagóban, amelyet egy fogorvos fejlesztett ki. Lehetővé tette ezzel, hogy a „körömrágóknak” is szép, ápolt körmei lehessenek. Az ötvenes évek közepén a filmipar mindenben a tökéletességre törekedett, egészen a körmig. A fogpótlások anyagára alapozva létrejöttek az első akrill alapanyagú műkörmök.

Kezünk ékszere: körömvarázslat! 4 - Hireink.hu

A „körömhullám” a hetvenes években eléri Európát is. 1974-ben Dr. Nordström új technológiát vezet be a körömmodellezésben, amelyből a későbbiek során kifejlesztik az UV fényre kötő műköröm alapanyagot, a zselét. A műkörömépítés technikája azóta is folyamatosan fejlődik és változik. A divathullámok egy-egy színt, technikát vagy formát felkapnak, másokat elfelejtenek, vagy éppen újjáélesztenek.

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL