Könyvmánia - Egy író szemével

Könyvmánia - Egy író szemével - Hireink.hu

Aki valaha a kezébe vett a kötelezőn kívül másfajta könyvet, az tudja, a könyv érték. Nem csupán anyagi értelemben, mert bár megvan az ára, mégsem ez miatt tartják kincsnek. Sokkal inkább a tartalmáért, mely – függően a műfajtól – lebilincselő, olvasmányos, tanulságos vagy épp hihetetlen.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

A könyveknek sokféle kategóriája van. Ha belenézünk egy könyvesbolt online kínálatába, a gyerekmeséken, a szépirodalmon át a thrilleren keresztül a tankönyvekig mindent megtalálunk. Laikusan szemlélve azt hihetnénk, minden megvan, ami az embereket vonzza és érdekli. Mert mi a könyv? A valóság, a fantázia és a tehetség adta műalkotás, megspékelve némi ambícióval, és egy cseppnyi alázattal. Mert ahhoz, hogy valakiből könyvíró legyen, nem csupán a helyesírásban kell jeleskednie, és nem elég írni tudni, de ismernie, értenie kell ahhoz, amit végül papírra vet.

Könyvmánia - Egy író szemével 1 - Hireink.hu

Knizner B. Sylvia gyermekkora óta könyvek között él. Rengeteget olvasott, és olvas ma is. Érdeklődése sokrétű, a romantikus regényektől a kriminológiai szakkönyvekig, attól függően, éppen milyen témájú könyvet ír. Műveit nem lehet beskatulyázni egyetlen műfajba, hiszen számos e-bookban megjelent alkotása között több kategória megtalálható. Gyermekkönyvek, versek, krimik, thrillerek, romantikus regények, vámpírregények…

H.hu: Hogyan vetődött fel az írás gondolata benned?
K.S.: Minden, amit olvastam, lejátszódott a fejemben, akár egy film. Faltam a könyveket, de egy idő után mindezt kevésnek éreztem. Elkezdtem fantáziálni, leforgattam a saját könyvem filmjét magamban, amit azután papírra vetettem.

H.hu: Mi kell ahhoz, hogy valaki író legyen?
K.S.: Első sorban tehetség. Hiába akar valaki könyvet írni, ha nem képes a szavakból olyan mondatokat formálni, mely érthető, átélhető és kifejező. Jó helyesírás, szövegértés. Ugyanakkor ismerni kell a könyvszerkesztés, formázás alapjait, főleg, ha magánkiadásról van szó.

H.hu: Mennyi könyvet írtál már?
K.S.: Nem számoltam össze. Több mint tíz van az E-book Könyvház és Kiadónál, és ugyanennyi, ha nem több a szekrény mélyén.

H.hu: Melyik ezek közül a kedvenced, amit szívesen ajánlanál most az olvasóknak?
K.S.: Mindegyiket szeretem és ajánlom. Mivel folyamatosan fejlődöm, változom, velem együtt az írásaim is. Mindig a legutolsót tartom a legjobbnak, ez esetben „TOMI”-t. Bár azóta született egy másik könyvem, ami témáját tekintve sokkal kegyetlenebb témát dolgoz fel, de az még nem került publikálásra.

H.hu: Most min dolgozol?
K.S.: Egyszerre négy könyvön. Egy krimi folytatáson, egy tizenkilencedik században játszódó történeten, és két iskolás sztorin, amik közül az egyik egy fiatal lány halálvágyából való kimenekülését írja le.

H.hu: Mindig írsz, vagy néha vannak szünetek?
K
.S.: Sajnos, néha megakadok, nincs lelki erőm írni. Akkor fordulok a több száz könyvgyűjteményem egyikéhez, és olvasok.

H.hu: Mit jelent számodra egy könyv?
K.S.: Egy egészen más világot. Kiszakadást a rohanó életünkből, kikapcsolódást, szeretetet, önbizalmat, tanulást, biztonságot, élményt… egyszóval egy másik életet. :)

Könyvmánia - Egy író szemével 2 - Hireink.hu

... mert olvasni jó... de írni még jobb! ;)

Van már megjelent könyved, de nem tudod, hogyan tovább? Keresd a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik a segítségedre lesznek, és egy kedvezményes reklámkampány keretében országos ismeretséget szereznek neked és a könyvednek egyaránt.

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL