Könyvmánia - Egy író szemével

Könyvmánia - Egy író szemével - Hireink.hu

Aki valaha a kezébe vett a kötelezőn kívül másfajta könyvet, az tudja, a könyv érték. Nem csupán anyagi értelemben, mert bár megvan az ára, mégsem ez miatt tartják kincsnek. Sokkal inkább a tartalmáért, mely – függően a műfajtól – lebilincselő, olvasmányos, tanulságos vagy épp hihetetlen.

Tudtad azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert, céget is elérhetnek?
További információkért keresd hírszerkesztőnket! Kattints ide!

A könyveknek sokféle kategóriája van. Ha belenézünk egy könyvesbolt online kínálatába, a gyerekmeséken, a szépirodalmon át a thrilleren keresztül a tankönyvekig mindent megtalálunk. Laikusan szemlélve azt hihetnénk, minden megvan, ami az embereket vonzza és érdekli. Mert mi a könyv? A valóság, a fantázia és a tehetség adta műalkotás, megspékelve némi ambícióval, és egy cseppnyi alázattal. Mert ahhoz, hogy valakiből könyvíró legyen, nem csupán a helyesírásban kell jeleskednie, és nem elég írni tudni, de ismernie, értenie kell ahhoz, amit végül papírra vet.

Könyvmánia - Egy író szemével 1 - Hireink.hu

Knizner B. Sylvia gyermekkora óta könyvek között él. Rengeteget olvasott, és olvas ma is. Érdeklődése sokrétű, a romantikus regényektől a kriminológiai szakkönyvekig, attól függően, éppen milyen témájú könyvet ír. Műveit nem lehet beskatulyázni egyetlen műfajba, hiszen számos e-bookban megjelent alkotása között több kategória megtalálható. Gyermekkönyvek, versek, krimik, thrillerek, romantikus regények, vámpírregények…

H.hu: Hogyan vetődött fel az írás gondolata benned?
K.S.: Minden, amit olvastam, lejátszódott a fejemben, akár egy film. Faltam a könyveket, de egy idő után mindezt kevésnek éreztem. Elkezdtem fantáziálni, leforgattam a saját könyvem filmjét magamban, amit azután papírra vetettem.

H.hu: Mi kell ahhoz, hogy valaki író legyen?
K.S.: Első sorban tehetség. Hiába akar valaki könyvet írni, ha nem képes a szavakból olyan mondatokat formálni, mely érthető, átélhető és kifejező. Jó helyesírás, szövegértés. Ugyanakkor ismerni kell a könyvszerkesztés, formázás alapjait, főleg, ha magánkiadásról van szó.

H.hu: Mennyi könyvet írtál már?
K.S.: Nem számoltam össze. Több mint tíz van az E-book Könyvház és Kiadónál, és ugyanennyi, ha nem több a szekrény mélyén.

H.hu: Melyik ezek közül a kedvenced, amit szívesen ajánlanál most az olvasóknak?
K.S.: Mindegyiket szeretem és ajánlom. Mivel folyamatosan fejlődöm, változom, velem együtt az írásaim is. Mindig a legutolsót tartom a legjobbnak, ez esetben „TOMI”-t. Bár azóta született egy másik könyvem, ami témáját tekintve sokkal kegyetlenebb témát dolgoz fel, de az még nem került publikálásra.

H.hu: Most min dolgozol?
K.S.: Egyszerre négy könyvön. Egy krimi folytatáson, egy tizenkilencedik században játszódó történeten, és két iskolás sztorin, amik közül az egyik egy fiatal lány halálvágyából való kimenekülését írja le.

H.hu: Mindig írsz, vagy néha vannak szünetek?
K
.S.: Sajnos, néha megakadok, nincs lelki erőm írni. Akkor fordulok a több száz könyvgyűjteményem egyikéhez, és olvasok.

H.hu: Mit jelent számodra egy könyv?
K.S.: Egy egészen más világot. Kiszakadást a rohanó életünkből, kikapcsolódást, szeretetet, önbizalmat, tanulást, biztonságot, élményt… egyszóval egy másik életet. :)

Könyvmánia - Egy író szemével 2 - Hireink.hu

... mert olvasni jó... de írni még jobb! ;)

Van már megjelent könyved, de nem tudod, hogyan tovább? Keresd a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik a segítségedre lesznek, és egy kedvezményes reklámkampány keretében országos ismeretséget szereznek neked és a könyvednek egyaránt.


  Hireink.hu    Knizner Szilvia  

Érdekesnek találtad cikkünket?
Legyél te is a támogatónk!


A Hireink.hu támogatási programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek hozzánk és támogatásukkal segíthetik, hogy hírszerkesztői, blogírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogasd te is a politika és bulvár mentes pozitív harek folyamatos megjelenését. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhatsz a minőségi hírszolgáltatáshoz!


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozz programunkhoz, támogasd munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL