Könyvmánia-Hogyan legyek író?

Könyvmánia - Hireink.hu

Sokan azt mondják, ahhoz hogy könyvet írjunk, nem kell más, csak fantázia és egy ütős, lebilincselő sztori.


Ki kell, hogy ábrándítsalak, a fantázia, a történet kevés. Lebilincselő egy sztori, ha hemzseg a helyesírási és szóhasználati hibáktól? Ha az írója nem tudja, hogyan bontakoztassa ki szereplőit, vagy esetlenebbül használja tulajdonságaikat?

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Mert írni mindenki tud, de! nem mindegy, hogyan. Ám ha már van egy remek sztori, ami érdemes arra, hogy papírra vessék, ne hagyjuk veszni!

Könyvmánia 1 - Hireink.hu

Az első lépések:

  • Tudj helyesen írni! Nem baj, ha egy-egy szóban bizonytalan vagy, hiszen a szövegszerkesztő aláhúzással jelzi, ha hibázol, és fel is ajánlja a cserét. Ha pedig nem tudja a megoldást, az interneten számos helyesírási szótár található.
  • Ebből következik, hogy legalább alapszinten ismerned kell egy szövegszerkesztő programot! Bár megkérhetsz valakit, hogy a tollal írt kéziratodat felmásolja a számítógépre, de az kevésbé költséghatékony módszer.
  • Fogalmazás. Nagyon fontos rész, mert ezen alapszik minden. Persze vannak korrektorok, szerkesztők, akik kifejezetten azon dolgoznak, hogy a kusza mondatokat rendbe szedjék, de ez alaphangon kb. 6000Ft/szerzői ív. Ezért érdemes sokat olvasni, hogy kialakuljon az érthető, egyszerű fogalmazás és szókincs.
  • Tanuld meg, hogyan kell végigvezetni egy történetet! Ha már az elején rávezeted az olvasókat a csattanóra, nem biztos, hogy elolvassák a könyvedet.
  • Élj együtt a szereplőkkel! Utoljára hagytam, de a leglényegesebb. Amikor megvan a történet, írj vázlatot, minden momentumot jegyezz fel, ami eszedbe jut! Miért? Számos író kerül nehéz helyzetbe, mikor megszületik fejében a sztori eleje, sietve papírra veti, kidolgozza, de a történet megáll. Ilyenkor érdemes elővenni a vázlatot, ami alapján tovább lehet vezetni a szálakat. Persze előfordul, hogy egy történet önmagát írja, és egészen másképp alakul, mint ahogy az elején elképzeltük. Mégis jó, ha van egy „alapsztori”, hogy a kéziratnak ne csak eleje legyen, hanem vége is.
Könyvmánia 2 - Hireink.hu

Következő részben olvashatsz majd a szerkesztésről, és a kiadásról.

... mert olvasni jó... de írni még jobb! ;)

Van már megjelent könyved, de nem tudod, hogyan tovább? Keresd a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik a segítségedre lesznek, és egy kedvezményes reklámkampány keretében országos ismeretséget szereznek neked és a könyvednek egyaránt.

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL