Megszűnnek a magyar nyelvben az ékezetes betűk?

Megszűnnek a magyar nyelvben az ékezetes betűk? - hireink.hu


Egyre több, a magyar nyelv tudományával foglakozó személy állítja, hogy ha nem vigyázunk, megszűnhetnek a magyar nyelvben az ékezetes betűk!

Tudtad azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert, céget is elérhetnek?
További információkért keresd hírszerkesztőnket! Kattints ide!

Talán már te is tapasztaltad, hogy az SMS, a Messenger, a Facebook és más elektronikus kommunikációs eszközök használata közben sajnos egyre többen mellőzik az ékezetes karaktereket. Hiába a magyar helyesírás szabályai, de sokan még is figyelmen kívül hagyják! Ha tetszik, ha nem, ezzel pedig csodálatos anyanyelvünk számára rendkívül súlyos problémát okoznak.

Hirdetés
Profiwebmester.hu - hireink.hu

Bizonyára már te is olvastál olyan szöveget, ahol gyakorlatilag nem lehetett megérteni a mondat valódi értelmét, mert az ékezetek hiánya miatt módosult a szöveg értelmezése is. Szomorú, de igaz, hogy a magyar nyelv szépségéhez elengedhetetlenül szükséges az ékezetek használata! Kérlek, ne hagyd el te sem!

S hogy lásd mennyire fontosak az ékezetes karakterek. a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor színészei bemutatták, hogy hogyan hangzana  a Himnusz, ha ékezetes betűk nélkül kellene elmondani! Gondolj bele, ha nem ismernéd a Himnuszt, sok esetben fogalmad sem lenne arról, hogy miről beszélnek!

Érdekesnek találtad cikkünket?
Legyél te is a támogatónk!


A Hireink.hu támogatási programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek hozzánk és támogatásukkal segíthetik, hogy hírszerkesztői, blogírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogasd te is a politika és bulvár mentes pozitív harek folyamatos megjelenését. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhatsz a minőségi hírszolgáltatáshoz!


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozz programunkhoz, támogasd munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL