A Vodafone megveszi a UPC-t! Ez nagyon durva!

A Vodafone megveszi a UPC-t! Ez nagyon durva! - hireink.hu


A londoni FTSE-100 indexben szereplő Vodafone Plc megállapodott a Liberty Global németországi, csehországi, magyarországi és romániai érdekeltségeinek felvásárlásáról, 18,4 milliárd euróért.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

A Vodafone megállapodásra jutott az amerikai kábelszolgáltató Liberty Globallal annak magyar, cseh, német és román leányvállalatainak megvásárlásáról, cégértéken számolva összesen mintegy 18,4 milliárd euróért. A Liberty Global által eladott érdekeltségek a németországi Unitymedia, valamint a cseh, magyar és román UPC - jelentette be szerdán a Vodafone.

A teljes tranzakció 10,8 milliárd euró készpénzbeli kifizetést és 7,6 milliárd eurónyi Liberty-adósság átvállalását tartalmazza, kiigazítások függvényében. A Vodafone a BBC szerint abba is beleegyezett, hogy 250 millió eurót fizet a Liberty Globalnak, ha az akvizíció nem megy végbe.

A megállapodás a UPC Magyarország (a Direct Home üzletág kivételével) esetében készpénz és hitelállomány nélküli megvásárlásáról szól - áll a Vodafone közleményében.

A felvásárlás átalakítja a Vodafone vezetékes és konvergens stratégiáját Németországban és a kulcsfontosságú közép-kelet-európai piacokon, kiegészítve a vállalat meglévő mobilkommunikációs tevékenységét - közölte a Vodafone.

Hirdetés
Profiwebmester.hu - hireink.hu


Nem tetszik a nagy riválisnak

Az akvizíciót az árbevétel alapján számolva Európa legnagyobb telekomszolgáltatója, a Deutsche Telekom (DT) határozottan ellenezte: Timotheus Höttges a DT vezérigazgatója a lépést teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte - írja a BBC.

A tranzakcióhoz egyébként még az Európai Bizottság, mint versenyhatóság jóváhagyása szükséges. A vizsgálati és jóváhagyási folyamat előreláthatóan a 2019-es naptári év közepére zárulhat le teljeskörűen.

A Vodafone részvényeinek árfolyama a felvásárlás bejelentésére 1 százalékkal ugrott meg a londoni tőzsdén a BBC szerint.


Beléptek a vezetékes piacra

A Vodafone Magyarország elsődlegesen a mobilpiacon aktív, jelenleg nincs számottevő jelenléte a vezetékes piacon, habár sikeresen pályázott 168 járásból kettő esetében magyar állami támogatásra szélessávú hálózat kiépítésére.

A UPC ugyanakkor döntően kábelszolgáltató, amely a Vodafone hálózatán keresztül nyújt virtuális mobilszolgáltatást. Az átfedés minimális, így a Vodafone szerint belépésük a konvergens szolgáltatások piacára kifejezetten erősíteni fogja a versenyt azáltal, hogy az országos konvergens szolgáltatók száma kettőre nő, miközben a többi szolgáltató is megtartja erős versenyképességét.

A Vodafone megveszi a UPC-t! Ez nagyon durva! 2 - hireink.hu

A UPC Magyarország az ország legnagyobb kábelszolgáltatója, amely 1,8 millió háztartást - az összes háztartás 43 százalékát - ér el. A UPC szinte teljes magyar kábelhálózata visszirányos adottsággal rendelkezik, tehát alap és magas felbontású videó, szélessávú internet, valamint vezetékes telefonszolgáltatást nyújt jelenleg - a Direct Home szolgáltatás nélkül - mintegy 850 ezer egyedi felhasználó számára.

A tranzakciót követően a Vodafone Magyarország országos szinten a második olyan szolgáltatóvá válik, amely képes saját hálózatán a konvergens szolgáltatások teljes spektrumát nyújtani. A felvásárlás után, a Vodafone-nak Magyarországon, a mobil piacon hozzávetőlegesen 25 százalék, a vezetékes szélessávú szolgáltatások piacán hozzávetőlegesen 24 százalék, a kereskedelmi televíziózás piacán pedig hozzávetőlegesen 19 százalék körüli részesedése lesz.

A UPC Magyarország felvásárlásával a Vodafone Magyarország országos szinten képes lesz a konvergens szolgáltatások teljes spektrumát nyújtani, beleértve a mobil, a vezetékes szélessávú és televíziós szolgáltatásokat, így az élénkülő verseny előnyeit a lakossági és a vállalati ügyfelek egyaránt élvezhetik majd - mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. A vállalat stratégiája a vezérigazgató elmondása szerint az, hogy az egész országban elérhetővé tegyék konvergens szolgáltatásainkat, lehetővé téve ezzel, hogy a lakossági és vállalati előfizetők Magyarország egész területén kiegyensúlyozottan magas minőségű szolgáltatáshoz jussanak.


Mi lesz a UPC-s dolgozókkal?

A Magyarországon 3800 embert foglalkoztató Vodafone közleményéből továbbá kiderül, hogy a vállalat a UPC vezetőségével és munkatársaival szorosan együttműködve fogja megvalósítani a két cég integrációját. A UPC Magyarország vezetőségének és munkatársainak a Vodafone lehetőséget biztosít arra, hogy felelős szerepet töltsenek be az egyesített vállalatnál, kamatoztatva tudásukat és tapasztalatukat a kábel, vezetékes és televíziós szolgáltatások, valamint egyéb szakterületeken. A munkatársak számára ezen felül a Vodafone Csoporton belül nemzetközi karrierlehetőségek széles köre is elérhetővé válik - ígéri az új tulajdonos.


Mire fel ez az egész?

A UPC Magyarország felvásárlása része a Vodafone európai digitális hálózatokba történő jelentős befektetésének, mely révén a Vodafone Európa vezető új generációs hálózati (NGN) infrastruktúra tulajdonosává válik 54 millió vezetékes/optikai háztartás internet-előfizetővel, összességében pedig 110 millió háztartás és vállalkozás elérésével, megerősítve ezzel  egyébként is jelentős pozícióját az európai vezetékes piacon.

A Vodafone szerint a megállapodás felgyorsítja a konvergens vezetékes, mobil és televíziós szolgáltatásokhoz való hozzáférést Magyarországon, Németországban, Csehországban és Romániában. A Vodafone és a Liberty Global által Közép- és Kelet-Európában nyújtott szolgáltatások kiegészítik egymást és egyesítik a Liberty Global 1,8 millió szélessávú és 2,1 millió TV-előfizetőjét a Vodafone 15,8 millió mobil előfizetőjével.

Az egyesített vállalatnak számos új, konvergens szolgáltatásra nyílik lehetősége lakossági és vállalati ügyfelek számára egyaránt. A Vodafone márkaismertségére, kiterjedt értékesítési hálózatára és méretére alapoz, és az egyesített vállalat növekedésének felgyorsulására számít. A tervek között szerepel a Liberty Global kiváló minőségű vezetékes szélessávú, telefonos és televíziós szolgáltatásainak keresztértékesítése a Vodafone meglévő előfizetői számára is - áll a telekommunikációs vállalat közleményében.


Mit jelent ez a többi országban?

A Vodafone Németországban már a legnagyobb kábelszolgáltató, miután a Kabel Deutschlandot megvette öt éve 7,7 milliárd euróért. A Unitymedia megvásárlásával Németország második legnagyobb kábelszolgáltatóját kebelezi be 13 millió háztartással. A Vodafone már most 13 német szövetségi állmaban üzemeltet kábelszolgáltatást, a maradék háromban a Unitymedia volt a szolgáltató eddig.

Romániában és Csehországban - Magyarországhoz hasonlóan - mobilszolgáltatóként volt jelen eddig a Vodafone, a Liberty Global érdekeltségeinek felvásárlásával ezekben az országokban is belép a TV és a szélessávú vezetékes szolgáltatás piacára. Csehországban és Magyarországon a UPC a legnagyobb kábelszolgáltató, Romániában pedig a második legnagyobb újgenerációs hálózatüzemeltető 3,1 millió háztartással, ami a román háztartások 41 százalékát teszi ki.

Forrás: napi.hu

Nézd meg ezeket is!

Szeretne Ön is egy hasonló cikket, amelyben az Ön tevékenységének részletei jelennek meg az Ön elérhetőségeivel?

 

Keresse a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik Önnek egy kedvezményes reklámkampány keretében akár országos ismertséget érhetnek el !

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL