Az óriáscégek napelempark telepítésben versenyeznek

Az óriáscégek napelempark telepítésben versenyeznek 1 - Hireink.hu

Mondhatni véget ért az atomkorszak, hiszen mára már a legtöbb óriáscég napelemparkok telepítésében versenyez, melyben nem csak a környezetvédelem játszik nagy szerepet.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

A The Solar Energy Industries Association (SEIA) nevű, washingtoni székhelyű lobbicsoport éves jelentésében tette közre, hogy a technológiai vállalatok a mai napig mennyi napelemes telepítést végeztek. Bár az Apple által telepített napelemes kapacitás toronymagasan meghaladja a többi amerikai piaci szereplő adaptációs szintjét, de már az Amazon is erősen közelít az Apple-hez

Az óriáscégek napelempark telepítésben versenyeznek 2 - Hireink.hu


Az óriáscégek közül a Google is az első tízben foglal helyet, mellettük pedig az adatközponti szolgáltatásokban utazó Switch-et és a részben már technológiai üzletnek tekinthető szupermarket-láncokat (Target, Walmart) érdemes kiemelni a 2018 év végi lista harmadik és negyedik helyén. Az Amazon Virginiában kezdett bele egy újabb napelemfarm építésébe, ami a tervek szerint már 2020-ra üzembe is állhat.

A SEIA hetedik alkalommal közzétett adatai egyébként összesen 7 ezer megawattnál is magasabb teljesítményű telepített kapacitás vizsgálatából származnak, ami a 35 ezer ilyen típusú kereskedelmi projekt 70 százalékát jelenti 43 államban. A vállalati szegmensben a fejlődés ütemére jellemző, hogy az összes beruházás több mint felét 2016 óta valósították meg. Ebben az időszakban egyébként nem az Apple, hanem az Amazon volt a legsikeresebb, mivel mind a 330 megawattot ez alatt a három év alatt hozta össze.

A SEIA mostani anyagából egyértelműen kiderül, hogy az installációs költségek folyamatosan csökkennek, miközben a skálázható teljesítményű szolár telepek praktikus energiaforrást jelentenek az ilyen és hasonló profilú nagyvállalatoknak. A lefelé tartó árak és a felfelé tartó adaptációs trend így több szempontból is korrelációban vannak.

 

Az óriáscégek napelempark telepítésben versenyeznek 3 - Hireink.hu


Az Alphabet-Google bejelentette azt is, hogy a vállalat jövőre már nullára csökkenti a konzumer hardvereinek kiszállításakor keletkező széndioxid-kibocsátást, 2022-re pedig eléri, hogy minden egyes terméke tartalmazzon valamilyen formában újrahasznosított műanyagot. A közleményben az is elhangzott, hogy a technológiai multik a környezetvédelmi elkötelezettségük bizonyítására elébe mennek az egyre tömegesebb termelésnek és a válaszul szigorodó szabályozásnak.

 

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL