Google titkosítás, ez neked is jó lehet

Google titkosítás, ez neked is jó lehet 1 - Hireink.hu

A Google pár napja végre aktiválta alapértelmezettként az úgynevezett titkos módot (confidential mode) az üzleti felhasználók által küldött összes levélnél.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

A mód nagyobb ellenőrzést ad a küldőknek az elküldött levelek felett. Meghatározhatják, hogy a levél bizonyos idő után törölje önmagát (tudják mint a James Bond filmekben: "a diszk öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát"), visszavonhatnak már elküldött leveleket is. A címzettek viszont egyes esetekben - ha a küldő így rendelkezett -

NEM MENTHETIK LE, NEM TOVÁBBÍTHATJÁK A LEVELEKET, NEM MÁSOLHATJÁK KI AZ ÜZENETEK SZÖVEGÉT.

A Forbes által megszólaltatott személyiségi jogi szakértők szerint azonban a rendszer sokkal kevésbé biztonságos és titkosított a valóságban, mint ahogy azt a neve sugalja.

AZ EMAILEK PÉLDÁUL NINCSENEK A VÉGPONTOK KÖZÖTT TITKOSÍTVA, ÍGY A GOOGLE EL TUDJA OLVASNI A TARTALMUKAT

- emelte ki Gennie Gebhart, az Electronic Frontier Foundation nevű jogvédőszervezet egyik vezetője. Továbbá a cégnek minden technikai lehetősége megvan arra, hogy addig tárolja őket, amíg csak akarja, függetlenül attól, hogy a küldő milyen lejárati dátumot állított be.

Google titkosítás, ez neked is jó lehet 2 - Hireink.hu

Érvelése szerint a mód neve megtévesztő, mert abban a hamis hiszemben ringatja a felhasználókat, hogy üzeneteik a Google elől is rejtve maradnak - holott erről szó sincs. A Google egyelőre nem reagált a Forbesnak a titkosság látszólagosságáról szóló kritikákra. Magáról a titkos módról azt írják, hogy segíthet megelőzni, hogy illetéktelen személyek férhessenek hozzá üzeneteinkhez.

Bár a Gmail-appokban a szokásos módon jelennek meg ezek az üzenetek is, más email-kliensekben csak egy link lesz a levéltörzs helyén, és arra kattintva férhet hozzá a címzett az üzenethez. Ahhoz, hogy a link működjön, adott esetben kétlépcsős azonosítást is előírhat a küldő, például sms-ben kell azonosítani magát a fogadónak, ha el akarja olvasni a levelet.

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL