Hogyan kereshetsz pénzt webáruházzal interneten?

Hogyan kereshetsz pénzt webáruházzal interneten? - hireink.hu


Ha most gondolkozol azon, hogy valóra váltod az álmod egy webáruházzal, akkor ez neked szól: a webáruházak előnyei és hátrányai!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Az internetes kereskedés egy időben, egy helyen,  a vásárló igény felmerülésekor, a világhálón képes kapcsolatot teremteni a vásárlóval. Éppen ezért a megszokottnál eredményesebb és gazdaságosabb kommunikációs lehetőségeket biztosít a webáruház. Ugyanakkor hatékonyabban tudunk elérni vásárlásra való hajlandóságot a fogyasztóknál célzott direktmarketinggel, Radar Hirdető Rendszeri marketinggel, Google és Facebook kampányokkal. Ennek rengeteg előnye van és számos lehetőséget tartogat a vásárlók számára. Az év bármely napján akár 24 órában adott a lehetőség a termékek megismerésére, kiválasztására, megvásárlására kényelmesen, utazás és sorban állás nélkül. Az online kereskedéssel kibővültek a piacok, a felhasználók otthonról, vagy munkahelyről könnyedén szert tehetnek a kiválasztott árucikkeikre, melyek egy-két napon belül kiszállításra is kerülnek. Adott esetben a kinézett termékek között összehasonlítást végezhetnek, hogy végül a legmegfelelőbbet választhassák.


Milyen előnyei vannak a webáruháznak?

1. Alacsony költségek, olcsó fenntartás
A hagyományos kereskedésben megszokottól eltérően a webáruház egy nagyon gazdaságos megoldás, hiszen kisebb alaptőke is elegendő ahhoz, hogy egyszerűen beindítsunk és sikerre vigyünk egy üzletet. A piacra való belépés költségigénye elenyésző, mivel nincs szükség üzlethelység, áruház vagy egy raktár vásárlására, szállításra alkalmas járművekre, alkalmazottak bérének finanszírozására, díszletekre, offline marketingre, vagy egyéb üzemeltetési költségek fedezésére.

Kétfajta webáruházról beszélhetünk:
- Amelyiket egy offline (fizikailag létező valós) bolt tulajdonosa hozott létre, ebben az árucikkek és az áraik megegyeznek az offline boltban árult termékekével.
- És amelyik kínálata mögött nincs offline üzlet. Ezek a webáruház lényegesen kedvezőbb árakat képesek biztosítani, mivel nem kell számolni olyan költségekkel, mint egy hagyományos bolt tulajdonosának.

Egy webáruház üzemeltetése esetén csupán egy online áruház megvételére vagy bérlésére van szükség.  Fontos! Ha tényleg korrekt, biztonságos webáruházat akarsz használni, soha sem az ingyenes vagy nagyon olcsó pénzért adott kész sablonú webáruházat használj! Gondolj bele, vajon miért kínálják ingyenesen, amit nagy munkával összeállítottak? Inkább olyan  webáruház készítő céget bízz meg webáruház készítéssel, akik garantáltan védett web programozási módszereket alkalmaznak. Ilyen a Profiwebmester.hu csapata.

Az árukészlet egy részének esetleg bérelhetünk raktárt, de nagyrészt a beszállítóink dokumentációs számaiból írjuk össze árukészletünket, amit akkor fogunk csak megvásárolni, ha tőlünk is megrendelte valaki. Ez a folyamat ma már néhány óra, esetleg egy nap leforgása alatt zajlik le minden irányba. Tehát az árukészlet beszerzését az ügyfelek megrendelését követően is végezhetjük, így nem kell felesleges beruházástól tartanunk. Egy webáruház üzemeltetéséhez csupán a vállalati ügyfelek, vagy a fogyasztók internet hozzáférési lehetőségének megléte szükséges bárhol a világon, hiszen a termékek szállítása és a postázás határtalan. Mivel nincs üzlethelység így a rezsiköltségek is elkerülhetők, eladók és pénztárosok helyett gépek, rendszerek működnek, amik nem mennek szabadságra és nem fáradnak el.


2. Országos, vagy akár nemzetközi  értékesítés

Olyan potenciális vásárlókat érhetünk el a internetes kereskedésnek köszönhetően földrajzilag távoli helyekről, akiket más módon nincs lehetőségünk megszólítani. A Világ bármely pontjáról böngészhetnek kínálatunkból és bizalmukat folyamatosan elnyerve hozhatnak nyereséget vásárlásaikkal. Olyan széles érdeklődő réteget vagyunk képesek megszólítani, akik másképp nem juthatnak el a boltunkba és nem értesülhetnének kínálatunkról. Ha egy hagyományos értelembe vett boltunk van, akkor a környékbeli lakosok, járókelők, környező városokból érkezők fognak megtalálni bennünket, de ha webáruházat üzemeltetünk, akkor országosan, vagy világszinten csupán internetelérésre van szükség és bárki a vásárlónk lehet.

Hirdetés
Profiwebmester.hu - hireink.hu


3. Kényelem otthon

A webáruház egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy kényelmes. Saját otthonunkban a monitor előtt ülve, csupán az egeret és a billentyűzetet használva könnyedén pár kattintással megtalálható bármilyen árucikk a webáruház virtuális polcain. A felhasználóknak nem kell órákon át utazni, vagy gyalogolni, esetleg dugóban ülni, nem kell a boltok polcai közt sétálni, eladóra vadászni, aki hajlandó szakszerű információt adni az adott áruról, sem sort állni a pénztárnál. A megvett dolgokat pedig még haza kell szállítani, ami nem egyszerű feladat, főképp, ha terjedelmes vagy törékeny termékről van szó. A neten böngészve azonban kellő információkat találunk, és a pénzünkért kiválaszthatjuk a több mindent tudó vagy a hosszabb garanciát adó termékeket. Ezzel megspóroljuk az utánajárást, ezért nemcsak kényelmes, hanem időt is takarít meg nekünk.


4. Gyorsaság

A hagyományos áruházakban való bolyongás kikerülésével rengeteg értékes időt nyerhetünk. Pár kattintással percek alatt átnézzük a rendelkezésre álló készleteket, rátalálunk a keresett termékre és megrendeljük, amire szükségünk van. Villámgyorsan, kényelmesen és egyszerűen megtörténik a vásárlás és egy-két napon belül kézhez kapjuk az árucikket. Ma már nem kell sokat várni egy megrendelés teljesítésére. A legtöbb webáruház 24-48 órán belül házhoz szállít. Ami épp nincs raktáron, azt az árucikk mellett feltüntetik és általában az is látható, hogy mennyi időbe telik leszállítani egy adott terméket. Offline boltok esetén is előfordul, hogy nincs mindig minden árucikk raktáron.


5. Non-stop azaz éjjel-nappal, 0-24

Az online áruházakban soha nincs záróra, nincs alvás, sem ünnepnapok, sem szabadság. Webáruház rendszerét számítógépek működtetik éjjel-nappal. A hagyományos boltok munkaidőben tartanak nyitva, amikor az emberek is a munkahelyükön dolgoznak, ezért nyitvatartási időben gyakran el sem jutnak bizonyos üzletekbe vásárolni. Amikor a vásárlónak épp szabadideje van és keresgélni, válogatni és vásárolni akar, akkor ül le megrendelni a vágyott terméket. A netes vásárlásnál mindegy, hogy ez éppen délután 18:00 vagy hajnal 01:00 óra a webáruház teszi a dolgát.


6. Online Marketing

Ahhoz, hogy webáruházunk vásárlókat is hozzon, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az online marketinget. Ennek költségei egy offline (hagyományos) plakátkampánynak a töredékét jelentik. Az online (internetes) marketing és a keresőoptimalizálás költségei vagy egy egyszeri, de nagyobb összeget jelentenek, vagy csak egy-két moderátor személy alkalmazását jelentik, viszont még így is költséghatékony és kiemelkedően eredményes tud lenni. A szórólapozás helyett direkt marketing, Radar Hirdető Rendszeri marketing,  Facebook kampány, hírlevelek, amik már célzottan, témába vágóan jelennek meg a keresések között, ahogy felmerül az igény.

Fontos: A marketink egyik legjobb formáját kínálja a Radar Hirdető Rendszer. Mivel nekik már egy kialakult, a vásárlók nagy tömegét elérő felületük és marketingszolgáltatásuk van, éppen ezért mindenképpen javaslom velük felvenni a kapcsolatot. Jelenleg a Radar Hirdető Rendszernek 3.200 hirdetési weboldala van és gyakorlatilag minden Magyarországi település saját hirdető oldalát el tudják érni. Tehát ha szeretnéd Magyarország összes településén a webáruházad igen kedvező áron hirdetni, akkor itt írhatsz nekik: radarhirdeto.hu/kapcsolatfelvetel/kerdes És még egy: ne felejts el a Hireink.hu weboldalra hivatkozni, mert a Hireink.hu partnereinek alapból 20% kedvezményt biztosítanak!!!

 

Az online kereskedelem előnyei és hátrányai

1. Bizalom megteremtése
Nem kell messzire menni, hogy online vásárlással kapcsolatos rémhírekkel találjuk szembe magunkat. Mindenki hallott már különböző eseteket pénzlenyúlásról, gyanús weboldalakról, selejtes termékekről. Ma már számos jó hírű, megbízható webáruház működik, de ezek a rémtörténetek szájról-szájra járnak és a fogyasztók bizalmát nehéz elnyerni. Amikor valaki előre elutalta a vételárat és cserébe várta a csomagot, végül meg sem érkezett. Vagy nem megfelelő minőségű árucikket hozott a futár, de személyesen nincs lehetőség reklamációra, vagy garancia érvényesítésére, és vissza sem veszik a hibás árut. Sajnos szélhámosok mindenhol előfordulnak, így az interneten is, és az ilyen elrettentő példák aggodalmat és bizonytalanságot szülnek a potenciális vásárlókban, viszont ha betartunk néhány egyszerű szabályt könnyen kivédhetőek, és elkerülhetőek ezek a problémák. Hazánkban is egyre több webáruház biztosít lehetőséget utánvételes fizetésre, csak akkor kell a pénzt kiadni, ha már a kezünkben van a csomag. Sokan választják az utólagos fizetési módot, ami érthető, ha attól tartanak, hogy átverik, becsapják őket.

Fontos: A negatív tapasztalatok elkerülése érdekében fel kell hívni a figyelmet, hogy miért is érdemes alaposan tájékozódni a webáruház oldalán található felhasználási feltételekről. Ha egy webáruházat gyanúsnak vélünk, akkor ne adjuk meg bankkártya adatainkat, és ne utaljuk el előre a vételárat.

Hirdetés
Profiwebmester.hu - hireink.hu


2. Piaci helyzetünk stabilizálása

Az internet világa tele van e-áruházakkal, szinte mindenki konkurenciát jelent. Ha még nem építettél ki egy saját márkát, vagy brand-et, amire konkrétan rákeresnek a felhasználók, addig versenyben vagy a vevőkért mindenkivel, akinek a kínálata szebb, jobb, olcsóbb, esetleg tovább tartó garanciát kínál. A többi webáruház is megoldást nyújt a vevő problémáira, egy szempillantásra sem állhatsz le, ha azt akarod, hogy nálad vásároljon folyamatosan képben kell lenned.

Fontos: Ennek érdekében megfelelő párosításban mind online, mind offline marketingre is szükséged van. Meg kell találnod az arany középutat az online reklám és a kézzel fogható reklámanyagok használata között. Egyébként a marketink egyik legjobb formáját a Radar Hirdető Rendszer kínálja. Mivel nekik már egy kialakult, a vásárlók nagy tömegét elérő felületük és marketingszolgáltatásuk van, éppen ezért mindenképpen javaslom velük felvenni a kapcsolatot. Jelenleg a Radar Hirdető Rendszernek 3.200 hirdetési weboldala van és gyakorlatilag minden Magyarországi település saját hirdető oldalát el tudják érni. Tehát ha szeretnéd Magyarország összes településén a webáruházad igen kedvező áron hirdetni, akkor itt írhatsz nekik: radarhirdeto.hu/kapcsolatfelvetel/kerdes 


3. Az idősebb generáció megszólítása

Az internet az emberiség még újnak számító vívmánya, máig még csak két korosztályról mondható el, hogy készségszinten ismeri az világhálót és ösztönszerűen alkalmazza is a mindennapokban. A náluk idősebb generáció általában nem érdeklődik az online világ és a webes kereskedés iránt, így ők még mindig a kézzelfogható, hagyományos, áruházakban, boltokban, üzletekben költik a pénzüket, valós termékek megvásárlásával. Őket nehéz elérni online webáruházunk reklámjával, szinte csak materiális marketingmegoldásokkal, szórólapokkal, katalógusokkal, reklámújságokkal tudjuk felkelteni érdeklődésüket.

Fontos: Hirdetéseinkben az idősebb generációt rávezethetjük arra, hogy kérjék a fiatalabbak segítségét, így ők is internet felhasználókká és webáruházak vásárlóivá válhatnak, vagy a fiatalabb generációt kell meggyőzni, hogy segítsék az idősebbeket online hozzájutni egy vágyott árucikkhez.


4. Garancia fontossága

Az online kereskedelemben a terméket nem tudjuk kézbe venni, sem megfogni, sem felpróbálni. Döntésünket a termékről készült fényképek, és egy leírás alapján hozzuk meg. A webáruházakban vásárolt árucikkekre ugyanazok a garanciák vonatkoznak, mint a hagyományos boltban vásárolt termékekre. Kevesen vannak azonban tisztában a garanciális jogokkal, ezért mindenképp tartsuk szem előtt, hogy a csomag átvételekor a garanciajegyet is megkapjuk, hiszen a neten vásárolt terméket a webáruház indoklás nélkül, 8 napon belül köteles díjmentesen visszavenni és a vételárat visszatéríteni. Fontos arra is figyelni, hogy bár a neten rendelni könnyű, de egy webáruházat telefonon, vagy e-mailben elérni, esetleg személyesen ügyfélszolgálatossal beszélni nem könnyű, mivel a lerakat máshol, sok esetben más országban van, mint ahol a székhelye vagy irodája üzemel. A jogszabályok országonként is eltérőek. Magyar webáruházakra ugyanúgy, mint hagyományos boltokra a Magyar Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, az EU-ban viszont már a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság előírásai a mérvadóak.

Fontos: A vállalt garanciákat minden esetben be kell tartani. Egy webáruház mögött – még ha hagyományos bolt nincs is – de mindig kell, hogy legyen egy ügyfélszolgálat, ahol fogadja a reklamációkat, kezeli a cserével, garanciával, pénz-visszafizetéssel kapcsolatos dolgokat. Elégedett vásárlóinktól kérhetünk véleményeket, ajánlásokat, amiket közzé tehetünk a weboldalunkon, esetleg videóban mutassuk be működésünket, ezzel biztosíthatjuk leendő vásárlónkat arról, hogy valós megbízható emberektől rendelhetnek.


5. Személyes adatok védelme

Egy webáruház netes felülete az adathalászok számára megfelelő terep a csalásra, a vásárlók megtévesztésére. Az egyik gyakori csapda, hogy a fogyasztót a webáruház oldaláról egyszerűen, észrevétlenül átirányítja a saját honlapjára, így a bankkártya adatokat máris egy hacker kapja meg az áruház helyett. Egy másik trükk, amikor a hacker módosítja a beviteli mezőket, ettől a webáruház rendszere a támadót véli az igazi vásárlónak, így képes a kiszállítási címet átváltoztatni és a megrendelést helyettünk a csalóhoz viszik ki. Így játszanak ki szélhámosok gyanútlan internetes vásárlókat. Ilyen átverésekhez egy megbízhatónak látszó e-áruházat építenek fel tele virtuális termékekkel, de sajnos ez csak egy adathalász, pénzt kicsaló oldal, nem egy valós webáruház.

Fontos: Ha tényleg korrekt, biztonságos webáruházat akarsz használni, soha sem az ingyenes vagy nagyon olcsó pénzért adott kész sablonú webáruházat használj! Gondolj bele, vajon miért kínálják ingyenesen, amit nagy munkával összeállítottak? Inkább olyan  webáruház készítő céget bízz meg webáruház készítéssel, akik garantáltan védett webprogramozási módszereket alkalmaznak. Ilyen a Profiwebmester.hu csapata.


Végül egy jó tanács!
Azon kívül, hogy a Radar Hirdető Rendszer marketing megoldásait igénybe veszed, jó megoldás lehet a vállalkozásodban egy online marketingest is tartani, akire a szövegírástól kezdve az ügyfélszolgálati feladatokat is rábízhatod, eleinte 1-2 órában is elegendő, de hidd, el megéri az árát!

Szeretne Ön is egy hasonló cikket, amelyben az Ön tevékenységének részletei jelennek meg az Ön elérhetőségeivel?

 

Keresse a Hireink.hu hírszerkesztőit, akik Önnek egy kedvezményes reklámkampány keretében akár országos ismertséget érhetnek el !

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a cegesradar.hu hirdető oldal.
Céges Radar Hirdetésfeladás itt - Segítünk megtalálni keresett cégét! - cegesradar.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL