Mikrocsipet ültetnek be a bőr alá egyre több embernek

Mikrocsipet ültetnek be a bőr alá egyre több embernek - Hireink.hu


Hihetetlenül népszerű a svédeknél a bőr alá ültetett mikrocsip


Több ezer svéd állampolgárnak ültettek be mikrocsipet a bőre alá, így nekik már nem kell létfontosságú irataikat magukkal hordozniuk - személyi igazolványra ugyanúgy nem lesz szükségük többé, mint vonatjegyre.

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Az elmúlt három évben 3000 svéd vetette alá magát a procedúrának, melynek során apró mikrocsipet ültetnek be a testükbe, hogy többé ne kelljen magukkal hordaniuk személyigazolványt, fitneszbelépőt, vagy éppen a munkahelyi belépőkártyájukat. Ez több, mint bármely másik országban.

A csip akkora, mint egy rizsszem és a kézfejbe juttatják be egy injekciós tűvel. "A technológia hihetetlenül kényelmes - mondta el az Euronewsnak a MAX IV laboratóriumban dolgozó Ben Libberton mikrobiológus. - Sok alkalmazott használja arra, hogy bejusson a munkahelyére, ételt vegyen egy autómatából, vagy vonatjegyeit tárolja rajta." Egyetlen év alatt 130 esetben jelezték utasok a svéd vasutak felé, hogy mikrocsipre kérik a jegyüket.

Az egyik oka annak, hogy a svédek körében mért ennyire népszerű a mikrocsip az, hogy "egy kis országról van szó, a legtöbb ember őszintén bízik egymásban és a hatóságokban is" - mondja Libberton.

Mikrocsipet ültetnek be a bőr alá egyre több embernek 2 - Hireink.hu

 


Pedig a csipek gazdái veszélyeztetik az adatvédelmüket.

Libberton arra figyelmeztet, hogy a mikrocsippel a kézfejünkben az adatainkat is szabad prédává tesszük. "A legnagyobb kérdés az adatkezelés és -tárolás... ha az adatot nem tárolják biztonságosan, bárki hozzáférhet, és ha egyszer már hozzájutott az információhoz, az nehezen szerezhető vissza." Sokan úgy adják ki adataikat, hogy még csak nem is tudnak róla, pedig beleegyeztek, mikor aláírták a beültetési papírokat.

Ennek ellenére a mikrocsipek nagyon népszerűek Svédországban, egyes vállalatok még a beültetés költségét is állják alkalmazottaiknak. A stockholmi Epicenter, mely 300 start-upnak ad otthont, az elmúlt években mind alkalmazottainak, mind partnereinek lehetővé tette a technológia alkalmazását.

Forrás: http://hu.euronews.com/2018/06/01/hihetetlenul-nepszeru-a-svedeknel-a-bor-ala-ultetett-mikrocsip

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL