Mikrocsipet ültetnek be a bőr alá egyre több embernek

Mikrocsipet ültetnek be a bőr alá egyre több embernek - Hireink.hu


Hihetetlenül népszerű a svédeknél a bőr alá ültetett mikrocsip


Több ezer svéd állampolgárnak ültettek be mikrocsipet a bőre alá, így nekik már nem kell létfontosságú irataikat magukkal hordozniuk - személyi igazolványra ugyanúgy nem lesz szükségük többé, mint vonatjegyre.

Tudtad azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert, céget is elérhetnek?
További információkért keresd hírszerkesztőnket! Kattints ide!

Az elmúlt három évben 3000 svéd vetette alá magát a procedúrának, melynek során apró mikrocsipet ültetnek be a testükbe, hogy többé ne kelljen magukkal hordaniuk személyigazolványt, fitneszbelépőt, vagy éppen a munkahelyi belépőkártyájukat. Ez több, mint bármely másik országban.

A csip akkora, mint egy rizsszem és a kézfejbe juttatják be egy injekciós tűvel. "A technológia hihetetlenül kényelmes - mondta el az Euronewsnak a MAX IV laboratóriumban dolgozó Ben Libberton mikrobiológus. - Sok alkalmazott használja arra, hogy bejusson a munkahelyére, ételt vegyen egy autómatából, vagy vonatjegyeit tárolja rajta." Egyetlen év alatt 130 esetben jelezték utasok a svéd vasutak felé, hogy mikrocsipre kérik a jegyüket.

Az egyik oka annak, hogy a svédek körében mért ennyire népszerű a mikrocsip az, hogy "egy kis országról van szó, a legtöbb ember őszintén bízik egymásban és a hatóságokban is" - mondja Libberton.

Mikrocsipet ültetnek be a bőr alá egyre több embernek 2 - Hireink.hu

 


Pedig a csipek gazdái veszélyeztetik az adatvédelmüket.

Libberton arra figyelmeztet, hogy a mikrocsippel a kézfejünkben az adatainkat is szabad prédává tesszük. "A legnagyobb kérdés az adatkezelés és -tárolás... ha az adatot nem tárolják biztonságosan, bárki hozzáférhet, és ha egyszer már hozzájutott az információhoz, az nehezen szerezhető vissza." Sokan úgy adják ki adataikat, hogy még csak nem is tudnak róla, pedig beleegyeztek, mikor aláírták a beültetési papírokat.

Ennek ellenére a mikrocsipek nagyon népszerűek Svédországban, egyes vállalatok még a beültetés költségét is állják alkalmazottaiknak. A stockholmi Epicenter, mely 300 start-upnak ad otthont, az elmúlt években mind alkalmazottainak, mind partnereinek lehetővé tette a technológia alkalmazását.

Forrás: http://hu.euronews.com/2018/06/01/hihetetlenul-nepszeru-a-svedeknel-a-bor-ala-ultetett-mikrocsip

Érdekesnek találtad cikkünket?
Legyél te is a támogatónk!


A Hireink.hu támogatási programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek hozzánk és támogatásukkal segíthetik, hogy hírszerkesztői, blogírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogasd te is a politika és bulvár mentes pozitív harek folyamatos megjelenését. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhatsz a minőségi hírszolgáltatáshoz!


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozz programunkhoz, támogasd munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL