Vigyázz! Új vírus fertőzi az androidos mobilokat

Vigyázz! Új vírus fertőzi az androidos mobilokat 1 - Hireink.hu

Kérlek oszd meg mindenkivel! Nagyon fontos! Jelenleg már több mint 25 millió felhasználót fertőzött meg az Agent Smith vírus, de könnyen megelőzhető!

Tudta azt, hogy egyes híreink akár 3.200 weboldalon is megjelenhetnek és akár 300.000 embert is elérhetnek?
További információkért keresse hírszerkesztőnket itt!

Sajnos Magyarország a tíz leginkább fertőzött országok listáján is rajta van, így még inkább fontos betartani azt az alapvető szabályt, hogy ha valamilyen alkalmazásra van szükségünk, akkor kizárólag a szigorúan ellenőrzött Google Play webáruházból töltsünk le alkalmazásokat.

Vigyázz! Új vírus fertőzi az androidos mobilokat 2 - Hireink.hu


A Check Point kutatói fedeztek fel egy kártevőt, amelyik rosszindulatú alkalmazásokkal helyettesíti az ártatlan appokat az androidos telefonokon. A Mátrix film szereplője után el is nevezték Agent Smithnek, azaz Smith ügynöknek. A kártevőt azok juttathatják az eszközükre, akik nem a Google Play áruházból, hanem más forrásokból telepítenek androidos appokat, például fotószerkesztőket, játékokat, felnőtteknek szóló alkalmazásokat, s ha nincs szerencséjük, ezekkel a malware is az eszközükre kerül.

Vigyázz! Új vírus fertőzi az androidos mobilokat 3 - Hireink.hu


A kártevő ezután dekódolja és telepíti Agent Smitht, amiből a felhasználó először semmit sem vesz észre, legfeljebb azt, hogy hirtelen rengeteg hirdetéssel szembesül. A kártevő program ugyanis az eszközön lévő alkalmazásokat használja arra, hogy minél több reklámot jelenítsen meg, vagy ha az app maga is mutat ilyeneket, akkor a bevételeket a malware fejlesztőihez irányítja.

Vigyázz! Új vírus fertőzi az androidos mobilokat 4 - Hireink.hu


A  Check Point úgy véli, hogy valószínűleg Kínába készítették az Agent Smitht vírust. Bár a kutatók szerint eddig csak az előzőekben leírt bosszantó dolgokat teszi a vírus, illetve időnént a túlterheléstől lefagy a rendszer, azonban magában hordozza annak a lehetőségét is, hogy kényes adatokat lopjon a megfertőzött eszközről.

Vigyázz! Új vírus fertőzi az androidos mobilokat 5 - Hireink.hu


Az Agent Smith fejlesztője állítólag a Google Playbe is megpróbált bejutni 11 olyan alkalmazással, amelyek a kártevő egyszerűbb változatát használták, azonban ezeket eltávolította a Google így védve meg az androidosokat. A Check Point úgy gondolja, hogy az Agent Smith egy olyan androidos biztonsági rést használ ki, amelyet elvileg már évekkel korábban befoltoztak, azonban a fejlesztőknek is frissíteniük kellene az alkalmazásaikat azért, hogy a régebbi alkalmazások is kihasználhassák a meglévő védelmet.

Forrás: Check Point Research

 

Nézd meg ezeket is!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen Ön is a támogatónk!


A Hireink.hu kiáll a függetlenség, a sokoldalúság és a szabad véleménynyilvánítás mellett. Ha Önnek is fontosak ezek az értékek, akkor támogasson minket! Támogatásával hozzájárul a Hireink.hu szerkesztőségének működési költségeihez.


„Régóta olvasom a Hireink.hu-t és a cikkei között minden nap találok érdekfeszítőt!” V. Henrietta - Támogató


„Jó látni, hogy van olyan híroldal is, ahol a korrekt tájékoztatás a legfontosabb, és nem a bulvár vagy a politika uralja a cikkeket. Köszönöm.” N. Tamás - Támogató


Csatlakozzon programunkhoz és támogassa munkánkat egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

 

 

Támogatom a Hireink.hu-t

 


Miért gyűjt a Hireink.hu támogatást?
A médiaipar hirdetéseken alapuló üzleti modelljére jelentős nyomás nehezedik főleg a nagy technológiai vállalatok részéről. Támogatási akciónkat annak érdekében indítottuk, hogy ezeknek a hatása mérsékeltebben érintse működésünket, és továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki az olvasóink igényeit.

Megjelenteti-e a Hireink.hu valahol a támogatók nevét?
Nem. A támogatóink nevét sehol és semmilyen formában nem hozzuk nyilvánosságra, mivel ezt bizalmas információként kezeljük. Bárhogyan és bármennyivel is támogat minket, mi büszkék leszünk Önre! Büszkék leszünk, mert Ön is tesz cikkeink szabad elérhetőségéért, a független Hireink.hu működéséért.

TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

 

A weboldal támogatója a MarketingMentorod.hu - Az automatikusan működő marketing rendszer!


A weboldal támogatója a radarhirdeto.hu hirdető oldal.
Radar Hirdető Rendszer Hirdetésfeladás itt - Itt mindenki hirdet! - Itt mindenki hirdethet! - radarhirdeto.hu


Hireink.hu
- Politika és bulvár mentes, pozitív híroldal.


Figyelem! Az itt látható cikk másolása és tartalmának megjelenítése más weboldalakon csak abban az esetben lehetséges, ha ennek a cikknek, mint forrásnak a pontos megjelenítése is megtörténik. Ellenkező esetben nem járulunk hozzá más weboldalakon történő megjelentetéséhez!

Ha érdekesnek találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

 

Töltsd le ingyenes tanulmányunkat, amiből megtudhatod...


Hogyan csábíthatod magadhoz még akár a konkurensed vevőit is?

OKÉ, LETÖLTÖMFigyelem! Ha neked túl sok a vevőd, akkor ez nem neked szól! Jobb ha nem tudod meg, mások hogyan fogják elcsábítani a vevőidet! Ha ezt a szöveget nem akarod többé látni, kattints ide:

KÖSZÖNÖM, NEM ÉRDEKEL